Published On: joi, Ian 20th, 2011

Postul de viceprimar nu este o palarie prea mare pentru Alexandru Danaila – VIDEO

Share This
Tags

* este convingerea liderului PNL Braila, Vasile Varga * acesta spune ca daca, totusi, Danaila nu va face fata, exista si varianta demisiei

Liderul PNL Braila Vasile Varga este convins ca tanarul Alexandru Danaila, propus pentru functia de viceprimar al municipiului, va face o figura frumoasa in acest post. Varga considera ca tineretea lui Danaila – care are varsta de 27 de ani – este un atu si nu un dezavantaj, iar in ceea ce priveste experienta in administratie, cei doi ani de activitate ca si consilier municipal ai junelui liberal conteaza foarte mult: “Ma bucur ca am luat o hotarare in cadrul Biroului Judetean si am hotarat sa-l promovam in aceasta functie din cadrul administratiei publice locale. Studiile pe care le are ( facultatile de ASE si Drept – n.r.) ii confera acest drept, precum si activitatea pe care unii n-au cunoscut-o in cadrul Consiliului Local – lucru care ma surprinde, pentru ca in decursul celor doi ani, el a avut o activitate prodigioasa, cat i-a permis statutul de consilier. Este si initiator al unor proiecte si chiar daca este cel mai tanar dintre noi, eu am o satisfactie a mea personala, l-am adus la partid, a crescut la partid, ca si Catalin Boboc si astazi deja ii conferim acest statut de viceprimar al municipiului Braila. Asta nu inseamna ca daca i-am conferit in cadrul Biroului Judetean aceasta onoare, sa ne reprezinte, interesul nu este numai al PNL; interesul este al intregii comunitati. Acum totul depinde de ce va face, cum isi va duce la indeplinire atributiile pe care le are”.

Varga a precizat ca  liderii liberali vor avea o discutie cu primarul Aurel Simionescu, pe tema atributiilor ce vot fi delegate lui Danaila si ca, daca va fi cazul, se va face un schimb de atributii cu viceprimarul Ciocan, astfel incat fiecare sa se ocupe de ce stie sa faca mai bine.

Seniorul liberal au fost deranjat insa de declaratiile facute miercuri, intr-o conferinta de presa, de consilierul municipal Daniel Mitrofan, care spunea ca nu-l cunoaste pe Danaila si nu-si poate da cu parerea asupra candidaturii acestuia: “Avand doi ani de experienta in Consiliul Local, nu cred ca poti sa spui despre un consilier ca nu-l cunosti; si noi cunoastem consilieri care… ne abtinem sa facem comparatii. Sunt colegii nostri, vorbim foarte frumos despre ei si nu ne permitem sa spunem ca nu-i cunoastem si nu stim despre cine este vorba”.

Vasile Varga este de parere ca Danaila va face fata cu brio indatoririlor de viceprimar si le aminteste celor care ii reproseaza lipsa de experienta ca fostul vice, Stanel Necula, nu avea niciun fel de experienta, nici macar de consilier, cand a fost instalat in functie, ceea ce nu l-a impiedicat sa se descurce bine: “Functia de viceprimar nu poate sa fie ocupata, conform legii, decat de un consilier. Asa cum s-a comportat Alexandru Danaila pana acum la activitatile partidului, in avanpremiera fiecarei sedinte de Consiliu Local, cand materialele au fost dezbatute pe larg, pe fiecare comisie in parte, la partid, va face fata. La data la care a fost numit fostul viceprimar Necula, nu putem spune ca a avut o experienta vasta in administratia publica locala. Si asa cum a fost, sa stiti ca pe unele proiecte pe care le-am vazut l-am si sustinut, dovada ca la ultima sedinta de CLM i-am dat un mandat pe un proiect pe care el l-a dus la finalizare”.

Varga a mai spus ca daca Danaila nu se va descurca in aceasta functie, exista si varianta demisiei: “Functia de viceprimar poate sa fie o trambulina si o ascensiune extraordinara pentru un tanar care este ales viceprimar la 27 de ani si in acelasi timp, daca el nu are calitatile necesara pentru aceasta functie, exista o alta sansa: poate sa-si dea demisia si lumea sa aleaga pe altcineva”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-