Published On: lun, Ian 24th, 2011

PNL Braila se opune comasarii Maternitatii si Spitalului TBC cu Spitalul Judetean

Share This
Tags

* liberala Diana Tusa se intreaba daca nu cumva, cand ceva merge bine in tara, democrat-liberalii merg pe ideea ca acel ceva „trebuie imediat distrus”

Conducerea PNL Braila se pronunta hotarat impotriva proiectului transformarii Spitalelor de Obstetrica-Ginecologie si de Pneumoftiziologie (TBC) in sectii exterioare ale Spitalului Judetean Braila. Liberalii se declara uimiti ca, dupa ce, in vara, Ministerul Sanatatii a venit cu o singura solutie de rezolvare a problemelor din sistemul sanitar si anume trecerea spitalelor in coordonarea autoritatilor locale, acum acelasi minister, cu acelasi ministru, isi uita propria argumentatie. Liderii PNL locali cred ca, de fapt, comasarea celor trei spitale intr-unul singur nu este altceva decat o centralizare cu forta facuta de cei care in urma cu cateva luni propovaduiau descentralizarea.

„Aceasta politica impusa cu forta, fara a tine cont de interesele cetateanului, avand ca singur motiv incercarea nefericita de face cateva economii, va avea rezultate dezastruoase. Cele trei spitale au fost gandite de la bun inceput sa functioneze separat, datorita cazuisticii total diferite cu care se confrunta”, este de parere presedintele PNL Braila, Catalin Boboc.

La randul ei, PNL de Braila, Diana Tusa, a comentat: “Daca autoritatile locale sunt raspunzatoare de buna lor functionare, de ce vine acum ministerul si ia decizii fara sa consulte si partea locala? Poate doar pentru ca cele doua spitale sunt conduse de persoane capabile din punct de vedere managerial, care au stiut sa-si faca treaba, astfel incat activitatea din cele doua spitale s-a imbunatatit? Poate ca daca ceva merge bine in tara asta, in programul astora de guvernare scrie ca el trebuie imediat distrus?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-