Published On: vin, Ian 28th, 2011

PNL Braila aduce jucatori noi la lot, fiindca unii dintre titulari n-au confirmat

Share This
Tags

Bobocul liberal se maturizeaza foarte greu si face atatea boacane, ca uneori, pana si parintelui sau politic ii vine sa-i smulga penele. Obisnuit sa fie urcat cate doua trepte deodata, pe spatele altora, fie ca este iubita mama, fie ca este politicul tata, bobocul n-a luat-o de la zero, cum au facut-o altii si nu intelege la valoarea exacta fiecare lucru pe care-l obtine, pentru ca a fost invatat de mic sa-i fie cumparat orice isi doreste. Aprovizionat, asadar, din plin, gratie posibilitatilor financiare materne, bobocul n-a muncit in viata lui pentru ceva important, a avut totul servit pe tava si considera ca tot ce are i se cuvine, ba chiar mai mult. Problema este ca n-a fost invatat la timp ca, uneori, cand iei, mai trebuie si sa dai (inapoi), mai ales cand cel de la care ai luat ti-a dat cu titlul de imprumut sau ti-a vandut ceva, pentru care, teoretic, trebuie sa platesti. Teoria ca teoria, dar practica il omoara…. 

Evident ca atunci cand l-a ales pentru a-i fi urmas, mentorul sau politic a stiut exact pe cine si-a luat ca ucenic si ceva ne face sa credem ca nici nu l-a ales degeaba tocmai pe el, cu toate problemele la care facem referire, asa cum nu i-a ales nici pe altii.

Problema si mai mare este ca, exact ca-n reclama aceea, “zboara,  puiule, zboara!”, puiul liberal trebuia ca, la un moment dat, sa poata sa-si ia singur zborul, in sensul obtinerii unor deprinderi si aptitudini care sa-l faca capabil ( suntem perfect constienti de cacofonie si consideram ca se potriveste contextului) ca, in putinele ocazii in care este lasat sa ia si el o amarata de decizie, sa nu dea cu batul in balta. Ei bine, din nefericire, puiul nostru – mai bine zis, al lor, al liberalilor, sta prost cu invatatul politicii, intelege greu si uita repede, astfel incat a reusit sa-l aduca la exasperare pe mentorul sau.    

In plus, desi si-a tras o blonda, consiliera de imagine, atunci cand  este lasat sa vorbeasca in numele tatalui (politic), al fiului (mamei sale) si-al sfantului partid (PNL), inca se aventureaza in declaratii care-l dezavantajeaza si apoi, se supara ca  acestea apar in presa.

Nu stim daca-i spunem o noutate, dar s-ar putea ca atunci cand se va simti el pregatit sa zboare spre o noua treapta administrativa, sa nu mai aiba cine sa-l lanseze pe orbita, ca la atitudinea pe care o are fata de colegii pe care isi inchipuie ca ii conduce, daca-si ia mana de pe el Seniorul, cu mici exceptii, ceilalti o sa-i dea cu toporul.

Nu mai spunem ca s-ar putea sa prinda si vremea cand n-o sa mai aiba cum sa cumpere influenta politica. Nu de alta, dar la un moment dat, Doamne-fereste, se gaseste vreun rauvoitor sa bage (iar) in banca un CEC fara acoperire, de cateva miliarde si cine stie ce se poate intampla. Nu mai scapi nici daca declari faliment la toate firmele din dotare, nu doar la unele…

De-aia zicem ca Seniorul a facut bine ca intareste echipa si a adus la lot un jucator nou, tanar, care si-a facut o cariera pe propria munca si nu sub fusta mamei, care obisnuieste sa-si plateasca datoriile si care are prestanta necesara unui candidat, pentru ca nu este perceput in opinia publica drept un mutunachi, la brelocul cuiva. In caz ca n-ai inteles, domnu’ Boboc, ne referim la Cristian Pricop. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-