Published On: mar, Ian 25th, 2011

PDL-ul nu are cum sa fie in opozitie, atat timp cat e la putere

Share This
Tags

* este constatarea primarului Aurel Simionescu, pe care-l amuza insistenta cu care liderii locali PDL se tot proclama a fi “opozitia”  in plan local

 Primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD) este de parere ca liderii PDL Braila cam exagereaza declarandu-si in mod repetat statutul de formatiune politica de opozitie in plan local, in conditiile in care democrat-liberalii sunt partid de guvernamant. “Mi-e greu sa inteleg cum poate fi PDL si la putere si in opozitie, pentru ca toate posturile de deconcentrate si postul de prefect si toate celelalte, care au legatura, intr-un fel, cu relatia cu ministerele, sunt date in formula PDL, a partidului de guvernamant. Pe de alta parte, asa cum spuneam de mai multe ori, asfaltul, cladirile, constructiile, apa, chestiunile ce tin de administratia locala, nu prea pot sa aiba o culoare politica, sa fie la putere sau in opozitie. Cand discutam despre legi, despre alte tipuri de reglementare, sigur ca acolo este vorba despre o alta chestiune, de vointa politica si e de discutat cum vede fiecare programatic Legea educatiei, de exemplu, sau alta lege. Dar cand discutam de plan local, eu am spus intotdeauna ca batalia politica ar trebui sa se termine odata cu terminarea alegerilor”.

Pe de alta parte, Simionescu spune ca, daca, la nivel local, reprezentantii PDL nu colaboreaza cu PSD si PNL, la nivel central, el, unul, nu se poate plange ca nu ar colabora bine cu ministrii PDL: “Eu va spun ca si acum, daca ne ducem la Bucuresti cu proiecte rezonabile si cu atitudini rezonabile, care vizeaza infrastructura, sau dezvoltarea, nu am avut niciodata opozitie din partea celor de la centru. Asta s-a intamplat si la guvernarea CDR si la PSD si la toate celalalte. Deci cand te duci cu ceva rezonabil, lucrurile sunt acceptate si sprijinite. Sigur ca vor fi intotdeauna unele subtilitati cand vorbim de modul de alocare a banilor, dar eu cred ca atunci cand ne ducem pe formule foarte clare, nu sunt probleme”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-