Published On: mie, Ian 19th, 2011

Patriarhia a stabilit noile taxe pentru oficierea la biserica a nuntilor si botezurilor

Share This
Tags

* o slujba de cununie va costa de acum inainte cel mult 1.000 lei, iar una de botez, maximum 500 de lei * aceste taxe se numesc generic “contributii benevole”

Brailenii care au de gand sa se casatoreasca sau cei care isi vor boteza copiii in acest an, isi pot face singuri calculele cu privire la suma maxima pe care o vor cheltui pentru slujba oficiata la biserica.  

Asta, pentru ca Patriarhia Romana a decis perceperea unor taxe fixe pentru nunti si botezuri, al caror cuantum variaza, totusi, de la biserica la biserica. Mai exact, aceste taxe vor fi stabilite in functie de veniturile bisericii, adica de zona in care este amplasata parohia si de numarul de credinciosi. Daca pana acum, taxele se fixau intre preoti si enoriasi la mica intelegere,  dupa cum parea “clientul” de instarit, mai  nou, regulile se schimba.

Astfel, taxa pentru oficierea unei slujbe de cununie va fi de maximum 1.000 lei, cea pentru botez, de 500 de lei, iar preotiiImaginea 1/1 ar trebui sa elibereze intotdeauna chitanta.

Intr-un comunicat postat pe site-ul Bisericii Ortodoxe Romane, se arata ca toate aceste taxe, numite oficial “contributiile benevole” ale credinciosilor la unele servicii religioase (botezuri, cununii si inmormantari) “se stabilesc de catre Adunarea parohiala a fiecarei parohii, la propunerea Consiliului parohial, tinand cont de mediul rural sau urban in care se afla parohia si de situatia economica a credinciosilor (pensionari, someri, salariati sau oameni cu posibilitati financiare mai mari). Contributiile benevole sunt folosite pentru completarea salariilor personalului deservent, intretinerea lacasurilor de cult si plata utilitatilor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-