Published On: Soare, Ian 23rd, 2011

Ori sedintele CJ se fac inainte in vreo carciuma, ori Stancu este Voda!

Share This
Tags

* sunt cele doua variante posibile, cand e vorba de sedintele Consiliului Judetean, in opinia liderului PDL Constantin Dumitriu

Democrat-liberalii braileni contesta legalitatea celei mai recente sedinte a Consiliului Judetean Braila, care, in opinia lor, s-a tinut in conditii care contravin prevederilor legale. Liderii PDL acuza atat modalitatea de convocare a sedintei, cat si modul in care a fost argumentata impartirea banilor pentru bugetele locale, pe anul in curs.

Consilierul judetean Radu Silviu a dat cateva explicatii pe aceasta tema, intr-o conferinta de presa: “S-a depus o sesizare la Prefectura Braila, se va merge pe doua linii, din care una administrativa – si am solicitat Prefecturii sa faca o ancheta interna, din punct de vedere al atributiilor administrative ale celor angajati in aparatul CJ. Se va merge pana acolo incat sa solicitam presedintelui ANFP sa ne dea un punct de vedere, daca s-au respectat prevederile Legii 215, care spune clar ca o sedinta extraordinara se convoaca cu cel mult 3 zile inainte. E adevarat ca ne putem prevala de aspectele juridice de formulare, dar consideram incorecta procedura de convocare a sedintei extraordinare CJ, de la modul in care s-a facut instiintarea, nu in scris, ci pur si simplu livrandu-se niste plicuri fara semnatura de primire, plus ca mapele nu au fost disponibile pentru a fi studiate, etc. Deci acestea ar fi aspectele administrative.

Pe partea celalalta, avem nelamuriri vizavi de Legea 50, de atribuire a fondurilor pe unitati administrativ teritoriale, pe proiectul nr 1, vizavi de sumele defalcate de catre CJ. Acolo se stipuleaza ca e vorba de oportunitate si exista o fraza in expunerea  de motive in care ni se aduce la cunostinta ca una din oportunitati – pe langa celelalte, care sunt corecte -, ar fi fost ca celelalte primarii aveau in fondul de rulment bani si nu le-ar mai fi trebuit. Exista un viciu in expunerea de motive, pe care vom marja”.

La randul sau, presedintele PDL Constantin Dumitriu a comentat: “Regret ca astazi avem parte de acte administrative ca inainte de 1990 si pot sa inteleg doar atat:  ori ca sedinta CJ se face inainte la vreo carciuma si se stabilesc toate punctele si se rezolva toate punctele si se ajunge la o masinarie de vot, neexistand cel putin bunul simt de a respecta legea si de a face acea convocare in termenii care sunt prevazuti in lege, ori Stancu este Voda cu adevarat la Braila si ceilalti consilieri care se afla sub PNL si PSD asculta de presedintele CJ la orice comanda a acestuia. Pentru ca altfel nu pot sa-mi explic aceste gesturi de a sfida pur si simplu si legea si celelalte partide politice”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-