Published On: lun, Ian 24th, 2011

Opozitie, opozitie, dar sa stim si noi de ce!

Share This
Tags

* consilierul municipal Vasile Varga si-ar dori ca, la sedintele de Consiliu Local sau Consiliu Judetean, reprezentantii PNL sa faca opozitie cu argumente, nu din principiu

Ca si alti colegi de-ai sai liberali, consilierul municipal Vasile Varga este de parere ca ar fi mult mai benefic pentru comunitatea locala daca PDL-ul local ar renunta la pozitia de Gica-contra, opunandu-se din principiu unor proiecte de hotarare in CLM sau CJ. Varga spune ca stie ce inseamna sa fii in opozitie, pentru ca si partidul sau a trecut prin asta, insa este de parere ca adevarata opozitie este cea constructiva, in care daca te opui la ceva, vii si cu argumente pertinente si eventual, cu posibile solutii, in ideea sa se gaseasca o cale de mijloc: “Pe toata perioada in care noi, PNL Braila, am stat in opozitie, cred ca au exista doua sau trei proiecte initiate de primarul municipiului, pe care nu le-am votat. Nu am votat contra pentru ca eram in opozitie, am votat contra dat fiind faptul ca am considerat – cu explicatii pertinente – ca nu este corect sa votam acel proiect de hotarare. Sau daca aveam unele dubii, nu am votat impotriva, am facut altceva, am amanat proiectul, stiti foarte bine, am amanat unele proiecte si primarul si-a reconsiderat pozitia cu privire la acele chestiuni. Noi am fost in opozitie, dar nu l-am atacat sub nicio forma pe el ca primar, nu am avut niciun diferend cu dumnealui, ba dimpotriva, suntem chemati spatamanal, inainte de fiecare sedinta de Consiliu Local si de fiecare data ne-am exprimat punctul de vedere, am spus de ce nu vom fi de acord cu anumite proiecte si in intelegere cu dumnealui, am reusit sa amanem acele proiecte, iar unele dintre ele nici nu au mai fost puse pe ordinea de zi. Dar am dat explicatii pertinente, de ce nu vrem sa votam pentru, nu ca facem opozitie, sau ca asa vrem noi. Daca nu votam acele proiecte la Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean, pe cine prejudiciem, ca nu e vorba de mine, ca si consilier municipal sau consilier judetean, prejudiciez comunitatea, fiindca proiectele nu sunt nici pentru primarul municipiului , nici pentru presedintele CJ, sunt ale comunitatii locale”.

Varga face aluzie, printre altele, la decizia politica a PDL Braila de a contesta legalitatea celei mai recente sedinte a CJ, in care s-a aprobat bugetul pe 2011.

Comentarii

comentariu

About the Author

-