Published On: vin, Ian 21st, 2011

Maternitatea si Spitalul TBC ar putea deveni sectii ale Spitalului Judetean de Urgente – VIDEO

Share This
Tags

* anuntul-bomba a fost facut astazi, de presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu * deputatul PDL Viorel Balcan spune ca aceasta comasare s-ar putea face rapid, daca se stipuleaza intr-o ordonanta de urgenta sau o hotarare de guvern

Daca pana astazi, numai angajatii Spitalului Judetean Braila isi faceau ganduri negre legate de stabilitatea locului de munca, de acum inainte, vor avea frisoane si personalul TESA si managerii Spitalului de Obstetrica- Ginecologie si al celui de Pneumoftiziologie.

Problemele ar putea fi generate de o initiativa a ministrului Sanatatii de comasare a unor spitale, in vederea reducerii cheltuielilor.

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, a lansat astazi bomba, in cadrul unei conferinte de presa: “La Braila, se doreste comasarea Spitalul de Obsetrica Ginecologie cu Spitalul Judetean si a Spitalului TBC cu Spitalul Judetean”.

Deputatul Viorel Balcan a dat mai multe detalii pe aceasta tema: “Se doreste ca cele doua spitale amintite, Maternitatea si TBC, sa devina sectii ale Spitalului Judetean. Exista o strategie a ministrului Sanatatii,  prin care anumite spitale de alte specialitati, cum ar fi, la Braila, cel de Ginecologie si cel de TBC, sa fie transformate in sectii si sa depinda de Spitalul Judetean. Ele oricum apartin Consiliului Judetean, dar le vor transforma in sectii. Acum, eu cu domnul prefect si cu domnul ministru am discutat si am rugat ca Spitalul TBC sa ramana asa cum e, pentru ca este singurul in judetul Braila si poate ramane  spital independent. Legat de Spitalul Faurei, are statut de spital de oras si este in administrarea Consiliului Local, nu se pune problema sa se inchida, iar spitalele de la Viziru si Dudesti nu pot acoperi nimic, nu au nici personal, nici nu pot raspunde  pentru cetateni. Deci o treime din populatia de sud a judetului poate fi dirijata catre Spitalul Faurei, iar cealalta parte, catre Spitalul Judetean”.

Intrebat daca este de parere ca aceasta comasare a Maternitatii, Spitalului TBC si Spitalului Judetean este oportuna, Balcan a declarat: “Nu, eu, personal spun ca nu este buna, nu stiu cu ce diminueaza cheltuielile, doar pentru ca scoate functia aia de director, in rest, contabilitate, administratie, fiecare spital trebuie sa aiba”.

Balcan a mai precizat ca “este o gandire, o strategie, deocamdata, dar e posibil cat de repede sa intre in vigoare, pentru ca poate sa o dea fie printr-o ordonanta de urgenta, fie printr-o hotarare de guvern”.

In ceea ce-l priveste, Constantin Dumitriu este de acord cu comasarea celor trei spitalele: “Eu, din punctul meu de vedere spun ca este binevenita aceasta comasare si va spun si de ce: pentru ca nu dispare numai directorul, cu o contabilitate pusa la punct, informatizata si cu alte servicii golite, pot disparea  foarte multe posturi in care astazi sunt angajati oameni pe criteriul politic”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-