Published On: vin, Ian 21st, 2011

Lăsaţi spitalele brăilenilor!

Share This
Tags

* este indemnul pe care il adreseaza deputatul PNL Diana Tusa parlamentarilor Puterii, Viorel Balcan, Eugen Badalan si Constantin Cibu

“Minciuni peste minciuni! Minciuni despre salarii, minciuni despre pensii, minciuni referitoare la indemnizaţia de creştere a copilului, minciuni referitoare la sistemul de educaţie, minciuni despre spitalele noastre!”, scrie deputatul PNL Diana Tusa pe blogul ei. “Anul trecut Ministrul Sănătăţii ne anunţa marea descentralizare din sănătate: spitalele vor trece în subordinea autorităţilor locale. Că aşa e normal, că autonomia locală, că în modul acesta autorităţile locale vor fi mai implicate… Numai minciuni! Realitatea e cu totul alta: prin “descentralizarea” trâmbiţată peste tot Ministerul mai scăpa de câteva cheltuieli! Acum, la niciun an de la preluarea de către autorităţile locale a unităţilor sanitare, acelaşi Minister vine şi centralizează: Spitalele de Obstetrică-Ginecologie şi de Pneumoftiziologie (TBC) vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean Brăila. Dacă autorităţile locale sunt răspunzătoare de buna lor funcţionare de ce se bagă Ministrul? Poate doar pentru că cele două spitale sunt conduse de persoane capabile din punct de vedere managerial care au ştiut să-şi facă treaba astfel încât activitatea din cele două spitale s-a îmbunătăţit? Poate că dacă ceva merge bine în ţara asta în programul ăstora de guvernare scrie că el trebuie imediat distrus?”, se intreaba deputatul liberal.

“Ca şi la preconizata desfiinţare a sectoarelor Capitalei ni se serveşte aceeaşi placă: eficientizare. Adică contaminarea a tot ceea ce este bun. Cele două spitale au fost gândite să funcţioneze separat, dat fiind şi specificul fiecăruia. Una e să administrezi un spital special şi alta e să administrezi unul cu secţii comune. Regimul spitalicesc al unui bolnav de TBC nu are nimic în comun cu cel al unei mame care aduce pe lume un copil. Cu atât mai mult cele două nu au nimic în comun cu tratamentul aplicat, de ex, la un Spital Judeţean ( deci, nu de specialitate!) în urma unui accident rutier”, se arata contrariata Tusa, care incheie cu un apel catre colegi: ” Fac apel către colegii mei din Parlament, în special cei la care astăzi este decizia. Domnule Bădălan, domnule Balcan, domnule Cibu, nu-i lăsaţi pe brăileni fără cele două spitale! Dovediţi măcar o dată în acest mandat că vă pasă de Brăila şi cei care v-au trimis totuşi în Parlament!”

Comentarii

comentariu

About the Author