Published On: mar, Ian 11th, 2011

Incalzire moderna la Spitalul de Psihiatrie Braila

Share This
Tags

* Pe langa cele patru puncte de pe ordinea de zi de la sedinta Consiliului Local Municipal, de ieri, Mircea Fudulaiche a solicitat consilierilor locali municipali introducerea unui nou proiect care a si fost aprobat

Municipiului Braila va participa prin proiectul “Completare sisteme clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara si pompe caldura la Spitalul Sf. Pantelimon Braila” la “Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire – beneficiari unitati administrativ teritoriale, institutii publice si unitati de cult”.

Proiectul are un buget de 3.944.246,83 lei din care costuri eligibile de 3.913.566,83 lei, costuri neeligibile de 30.680 lei si a contributiei proprii de 422.036,68 lei reprezentand 30.680 lei costuri neeligibile, 391.356,68 lei contributie proprie la costurile eligibile ale proiectului. Banii pentru cofinantarea proiectului vor fi asigurati din bugetul local al Municipiului Braila, acordati la capitolul Sanatate.
Unitatea spitaliceasca din Calea Calarasilor, nr. 59 apartine patrimoniului aflat in administrarea Primariei Braila, constructiile au regim de inaltime P, cu exceptia blocului CSM si Psihiatrie care au regim de inaltime S+P+1E. Lucrarile propuse sunt necesare in vederea reducerii dependentei energetice prin eliminarea utilizarii in exclusivitate a combustibililor fosili – gaze naturale si, in conformitate cu prevederile UE cu privire la utilizarea surselor de energie regenerabila si cresterii ponderii acestora in consumul energetic, dar si pentru imbunatatirea calitatii factorilor de mediu.
“Oportunitatea de realizare a investitiei o constituie faptul ca proiectul poate fi finantat prin programul derulat de Ministerul Mediului prin Administratia Fondului pentru Mediu program ce asigura finantare nerambursabila in procent de 90 % din costurile eligibile ale proiectului”, a declarat Stoica Anghelescu de la Primaria Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-