Published On: mar, Ian 4th, 2011

Idei trasnite…Inventii!

Share This
Tags

Inventia consta in descoperirea realizata pentru prima data, constituind un progres intr-un anumit domeniu (stiinta, cultura, economie etc.). De-a lungul timpului, oamenii au creat multe obiecte sau siteme care au avut ca scop usurarea unor activitati sau dezvoltarea unor anumite ramuri. Din randul ideilor trasnite, amuzante si neobisnuite fac parte si inventiile prezentate mai jos.

1) Super sexy-lenjeria

Cadourile sunt uneori greu cumparat. Plecand de la aceasta idee a fost inventat un cadou cu totul special, usor de ambalat si mai usor de desfacut. Lenjeria are forma unui costum de baie sumar. Partea interesanta este ca la spate se gaseste un sistem, sub forma unui arc, ce face ca lenjeria sa fie indepartata cu usurinta.

2) Bicileta cu doua ghidoane

Bicicleta detine doua “volane” care coprespund fiecarei roti. Directia acestui mijloc de deplasare este controlata manual in functie de miscarile pe care le face cel care se afla pe bicicleta si care actioneaza  cu mana dreapta, respectiv cu mana stanga.

3) Capacul cu aripioare pentru a gati in siguranta

Capacul cu aripioare rezolva o veche problema privind siguranta si deplasarea stabila a continutului vasului in timpul gatirii precum si golirea acestuia.

Produsul are urmatoarele avantaje:

- Asigura siguranta si confort atunci cand se plaseaza capacul pe tigaie;

- Asigura posibilitatea de ventilare si de golire a vasului cu usurinta

- Nu este necesara folosirea unui anumit tip de vas

- Permite verificarea vizuala imediata a gradului de ventilare

- Nu prezinta butoane sau alte componente;

-  Aripioarele ofera oportunitati suplimentare

- “Deschiderea ingusta” nu este prezenta la capacele conventionale;

4) Stilou pentru deget (comfortstylus)

Stiloul pentru deget este flexibil fiind fabricat dintr-un material ce permite acestuia a lua forma degetului. Comfortstylus poate fi utilizat pentru dispozitive ce contin jocuri de noroc, cum ar fi PDA-urile, telefoanele mobile si orice alte obiecte ce utilizeaza tehnologia touch screen.

5) Urna mortuara

Intrucat momentul in care o persoana decedeaza este unul greu si dificil pentru familie si prieteni, a fost inventat un mod de a imbratisa persoanele dragi si dupa ce acestea nu mai sunt in viata. Astfel au fost create urnele mortuare care sunt introduse in jucarii de plus de diferite forme. In contextul dat, prin imbratisarea unui plus de acest gen, practic este imbratisata persoana a carei cenusa este continuta in acesta.

6) PennyCam StealthVue: Camera de securitate ascunsa

O astfel de camera este plasata cu usurita pe birou. Spre deosebire de celelalte camere de supraveghere care sunt instalate in tavan sau in locuri inalte, aceasta are o forma speciala care nu lasa impresia unei camere de securitate. Cumparatorul, posibilul hot, este fotografiat din fata. In situatia data, in loc ca imaginile surprinse sa infatiseze ceafa infractorului , o astfel de camera, plasata langa casa de marcat, arata clar fata celui care se face vinovat de savarsirea unei infractiuni. Camera este deghizata sub forma unui obiect care se gaseste in mod curent in magazine (acele farfurii in care se pune de obicei restul).

7) Patul pentru animale

Pentru ca animalele de companie sa beneficieze de tot confortul, a fost inventat patul care imita fidel poala stapanului.

8) Farfuria de unica folosinta cu suport pentru pahar

Aceasta inventie este in curs de brevetare. Farfuria consta in posibilitatea de a pune mancarea si bautura intr-un singur suport. Spatiul destinat bauturii are forma unei cutii care poate fi de suc, de bere sau alte asemenea produse (de exemplu: pahar de plastic pentru cafea).

9) Umbrela hands-free

Umbrela are un sistem de prindere asemanator cu cel prevazut pentru rucsaci. In acest mod, persoanele care o utilizeaza isi pot folosi mainile pentru a cara bagaje, pentru a tine in brate un copil sau pentru orice alte activitati care presupun utilizarea mainilor.

10) Suport pentru biberon

Acesta inventie consta in aceea ca bebelusii pot manca cu ajutorul acestui suport, fara a fi necesara interventia mamei. Biberonul este pozitionat in plan inclinat, asigurand curgerea laptelui pana la ultima picatura. Este ideal pentru copilasii care nu isi pot tine singuri biberonul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-