Published On: Soare, Ian 23rd, 2011

Hummer-ul, solutia de rezerva a Statiei de Ambulanta Braila, pentru drumurile inzapezite – VIDEO

Share This
Tags

* un copil de 3 ani si jumatate suspect de peritonita si o gravida din mediul rural au fost adusi la spital cu o masina de teren, dupa ce ambulantele in care se aflau au ramas blocate in zapada * bolidul apartine unui cunoscut al managerului SAJ Radu Silviu, care a raspuns cu bunavointa solicitarii acestuia

Soferii statiei de Ambulanta Braila au avut mari probleme, in ultimele doua zile, in a ajunge la locul solicitarii, pentru ca drumurile din judet au devenit, in unele locuri, impracticabile, din cauza zapezii. Managerul SAJ, Silviu Radu, a fost nevoit sa faca apel de doua ori la bunavointa unui cunoscut, care s-a deplasat in judet cu o masina Hummer, pentru a salva din nameti doi pacienti, dupa ce autosanitarele au ramas blocate in zapada.

Astfel, un copil de 3 ani si jumatate, suspect de peritonita, a fost adus sambata la spital cu o masina de teren, dupa ce ambulanta in care se afla a ramas in drum. Masina Salvarii a ajuns pana in localitatea Ramnicelu, unde locuia familia micutului, insa la intoarcere, din cauza sulurilor de zapada, aceasta nu a mai putut inainta si a ramas blocata pe drum circa 15 minute. Informat de situatie, prefectul Dumitru Popa a trimis un utilaj de deszapezire in zana, care i-a facut partie autosanitarei, insa, in acest ritm, ambulanta nu reusea sa mearga decat cu circa 20 de km/h. Ca sa nu puna viata micutului pacient in pericol, managerul Serviciului de Ambulanta a decis sa trimita bolidul de mare putere in intampinarea echipajului inzapezit, astfel incat copilul a fost preluat si a transportat mai repede la spital, unde a primit ingrijiri medicale.

“Acolo a fost iadul pe pamant!”, a declarat soferul de pe autosanitara, cand a ajuns la Braila. “Copilul avea febra si dureri abdominale, diagnosticul probabil fiind de apendicita acuta. Drumul a fost greu tare…”, declara si Irina Bercea, asistenta SAJ care a raspuns la solicitare.

“Este vorba despre un copil de 3 ani si jumatate din localitatea Ramnicelu cu apendicita acuta, suspect de peritornita, deci asta ar fi insemnat viata pacientului in pericol. Masina, din cauza conditiilor atmosferice foarte grele, a ramas inzapezita. Domnul prefect a trimis un utilaj de deszapezire in zona, insa autosanitara inainta foarte incet, cu utilajul in fata si ne era teama pentru viata copilului. Am luat decizia sa trimitem o masina de teren, sa faca jonctiunea cu autosanitara noastra, sa preia copilul”, ne-a declarat Silviu Radu, managerul SAJ Braila.

Tot un Hummer a fost trimis noaptea trecuta si in intampinarea autosanitarei care aducea catre Braila o gravida din zona Baraganu, astfel incat femeia a ajuns in siguranta la spital.

Comentarii

comentariu

About the Author

-