Published On: vin, Ian 21st, 2011

Edilii galateni au “ambitii prostesti”, cand e vorba de cartierul Siret – VIDEO

Share This
Tags

* este opinia primarului Brailei, Aurel Simionescu

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, este de parere ca  miza principala, pentru manevrele administrative pe care incearca sa le faca municipalitatea Galati in cartierul Siret (Dimitrie Cantemir) o reprezinta voturile locatarilor din blocurile in aflate in zona. Simionescu banuieste ca de aceea forteaza Primaria Galati eliberarea de acte de identitate pentru niste oameni care, de fapt, locuiesc pe raza administrativ-teritoriala a comunei brailene Vadeni, de unde ar trebui sa li se dea si carti de identitate.

Edilul brailean ii avertizeaza pe omologii galateni ca risca foarte mult, perpetuand starea de incertudine administrativa in cartierul amintit: “Daca elibereaza acte de identitate pentru oamenii aceia, Primaria Galati se confrunta cu riscul de a se da acte nule si de a ne trezi in situatia in care la alegerile locale, daca asta este miza, sa avem o formula in care ele pot fi contestate, pot fi discutabile alegerile pe zona respectiva. Intram intr- un cerc vicios, urmare a unor ambitii prostesti pe care le-au avut dintotdeauna si le au si a neintelegerii a faptului ca asta este legea si trebuie s-o respectam. Nimeni nu a negat proprietatea, noi putem sa avem o proprietate la Ramnicu Sarat sau la Satu Mare, nu e nicio problema, dar atunci cand construim ceva, autorizatia o cerem de acolo, atunci cand platim un impozit, il platim acolo. Este o miza electorala, categoric, pentru ca ei spun “le-am dat case oamenilor, sa voteze cu mine!”, pentru ca altfel, daca le facem buletine de Vadeni, n-o sa mai voteze la Galati. Deci asta este o miza care exista.

A doua miza este alta si eu le-am spus ca ei isi asuma un risc foarte mare: daca acolo, in zona aia, se intampla ceva, o alunecare de teren – pentru ca au ridicat cu 2-3 metri terenul respectiv, l-au batut, l-au aranjat, dar nu stiu in ce masura cotele Dunarii, dupa ce am avut nivelul pe care l-am avut, nu influenteaza zona respectiva -, se intampla un incendiu, se intampla un cutremur, ei au o mare problema, pentru ca oamenii care stau acolo nu stau acolo, din punct de vedere al documentelor. Si daca se intampla ceva, Doamne-fereste, intrebarea  este “cum stau ei acolo?”. Si nu sunt putini”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-