Published On: mar, Ian 4th, 2011

Curiozitati in materie de sex

Share This
Tags

1. Viata a aparut pe Pamant acum aproximativ 3,8 miliarde de ani, dar sexul nu a evoluat decat 2 miliarde de ani mai tarziu.

2. La ce este bun sexul? Oamenii de stiinta nu au reusit sa raspunda la aceasta intrebare avand in vedere faptul ca in unele cazuri este mult mai indicata reproducerea asexuata.

3. Dendrobaena – cel mai popular vierme pentru pescuit are atat organe sexuale masculine cat si feminine. In cazul in care nu isi poate gasi un partener, acesta se dubleaza astfel incat cele doua sexe sa se poata reproduce.

4. Adelie – pinguinii de sex feminin, formeaza ocazional cupluri cu alti masculi decat cei cu care s-au imperecheat, percepand o taxa in schimbul serviciilor oferite: pietre pentru a-si sustine cuiburile.

5. Daca femelele macac Barbary nu tipa in momentul apropierii sexuale, masculii aproape niciodata nu reusesc sa aiba orgasm. Acest lucru a fost descoperit de cercetatorul german Dana Pfefferle care a observat femelele macac ce tipau la parteneri acestia exprimand ulterior implinirea sexuala.

6. Pestii pot produce o varietate de zgomote cu ajutorul oaselor lor, dintilor, vezicii si bulelelor de aer. Se presupune ca unele dintre aceste sunete sunt folosite de masculi pentru a atrage femelele.

7. Furnicarul spinos, specie rara de echidne din Australia, are un penis cu 4 capete, dar numai 2 se pot introduce deodata in organul feminin.

8. Comportamentul homosexual este intalnit la cel putin 1.500 de specii de mamifere, pesti, reptile, pasari si chiar nevertebrate.

9. Cand un gascan curteaza un alt gascan si apare o gasca, de cele mai multe ori aceasta se cupleaza cu amandoi.

10. Unii pescarusi practica intalniri “lesbiene”, chiar daca ouale care rezulta din aceste legaturi sunt sterile.

11. Doar cateva vertebreate, in afara de om, se cupleaza fata in fata. Printre cei care fac acest lucru se numara: hamsterii, castorii si unele primate, cum ar fi bonobo si urangutanii.

12. Marimea chiar conteaza: un studiu britanic recent arata ca persoanele obeze isi selecteaza de obicei partenerii cu niveluri comparabile de grasime corporala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-