Published On: mie, Ian 26th, 2011

Cum functioneaza separatia puterilor in statul Romania

Share This
Tags

Declaratiile lui Traian Basescu mi-au confirmat parerea ca separatia puterilor in stat functioneaza in Romania! Sunt linistit, statul de drept este protejat! Cum functioneaza separatia puterilor?  Simplu:  Emil Boc anunta, pe de o parte, ca nu respecta decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militarilor, iar Traian Basescu, pe de alta parte, anunta ca aceasta decizie trebuie respectata. Corect, nu? Avem puteri diferite, separate de opinii diferite…

Revenind, este evident ridicol sa vedem cum se joaca acesti oameni cu principiile si cu institutiile democratiei. Sigur ca o decizie a ICCJ trebuie respectata – asa ceva nici macar nu trebuie sa intre in discutie. Cu toate acestea, iata ca intra. Iata ca Basescu simte nevoia sa iasa intr-o parcare si sa accepte, marinimos, aplicarea legii. Iata ca Boc se gandeste cum poate inventa el mecanisme juridice prin care sa ocoleasca aplicarea legii. De mult ar fi trebuit sa avem demisia celor care au gandit aceasta prostie a recalcularii – fiindca este si jignitoare (chiar conceptul de “recalculare” este absurd pentru oameni care stiu ca au drepturi castigate prin zeci de ani de munca), dar si prost aplicata.

Pentru zecile de mii de pensionari militari care sunt afectati de aceste masuri, ar trebui sa vedem macar un vinovat sanctionat. Si ar trebui sa vedem oprirea recalcularii pentru toti militarii, inainte de a se ajunge la schimbarea puterii.

Eu, personal, as vrea sa ii asigur pe toti pensionarii militari ca, a doua zi dupa ce ajungem la putere, reparam aceasta greseala. Important este insa ca aceasta greseala sa nu fie perpetuata si in lunile urmatoare, fiindca asta ar duce la drame si mai mari.

Pana atunci, nu ne ramane decat sa ne uitam la cum aplica Traian Basescu separatia puterilor sale. (ADRIAN NASTASE)

Comentarii

comentariu

About the Author

-