Published On: mie, Ian 12th, 2011

Consiliul Judetean are unda verde de la Ministerul Turismului pentru Insula Mica a Brailei

Share This
Tags

* Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a declarat ca va sprijini Consiliul Judetean (CJ) in toate demersurile pe care le va face pentru Insula Mica a Brailei  pe motiv ca potentialul turistic al zonei este enorm si ca un proiect pe turism aici poate aduce incasari considerabile la bugetul de stat, dar si locuri de munca

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea pare ca a fost impresionata de frumusetile Insulei Mici ale Brailei. Dupa vizita pe care a facut-o acolo anul trecut, ministrul a decis ca va sprijini eforturile autoritatilor locale pentru ca zona sa atraga turisti. In plus, aceasta a mentionat ca inclusiv mediul privat poate face un proiect pe turism pentru zona respectiva fara probleme si ca cine investeste mai mult de 5 milioane de euro intr-un astfel de proiect poate primi ajutor din partea guvernului.
“Asteptam sa vedem in ce masura autoritatile locale din zona vor reusi sa depuna un proiect si daca vor intarzia prea mult incat sa nu mai existe bani pentru acest proiect. Vom cofinanta orice proiect care tine de infrastructura de turism pentru ca are un potential urias. Sustinem inclusiv mediul privat sa faca un proiect acolo. Exista o schema de ajutor financiar din partea guvernului pentru cei care fac o investitie in turism mai mare de 5 milioane de euro. Acolo este o problema de administrare in momentul acesta pe care incercam sa o rezolovam. CJ a cerut administrarea zonei protejate, a ariei protejate. Asteptam proiecte din partea autoritatii publice locale care sunt in zona Insulei Mici”, a declarat Elena Udrea.
Potrivit acesteia, din experienta de pana acum Insula nu trebuie sa ramana la Ministerul Mediului si nici sa se repete experienta din Delta Dunarii unde s-a construit foarte mult. “Este bine sa se faca o exploatare economica in turism in Insula Mica, insa trebuie stabilite reguli foarte clare, sa nu fie exclusa unei exploatari, asa cum s-a intamplat in Delta Dunarii. Trebuie pastrata zona umeda in conditii de mediu potrivite. In acelasi timp ii invitam si pe cei din privat sa vina cu idei si finantare, dar sa nu se intample ce s-a intamplat in Delta. Trebuie sustinuta activitatea de turism pentru ca poate aduce mari incasari la buget si locuri de munca”, a conchis ministrul Elena Udrea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-