Published On: Soare, Ian 23rd, 2011

Circulatie ingreunata, din cauza ninsorii si a viscolului, in judetul Braila

Share This
Tags
* DN 22 Braila – Ramnicu –Sarat este blocat, iar pe mai multe drumuri judetene s-au format dopuri de zapada * mai multe utilaje de deszapezire au cazut in santurile de pe marginea drumurilor, dupa ce au derapat, din cauza ghetii

Dupa cateva zeci de ore de ninsoare neintrerupta si viscol, circulatia rutiera in judet se desfasoara in conditii destul de grele. Drumul European 584 Braila Slobozia a fost, pentru scurt timp, blocat de un TIR care, la iesirea din localitatea Valea Canepii, a derapat. In plus, DN 2 B, in zona Caldarusa, a fost blocat si el pentru cateva zeci de minute, tot de un autotren care a derapat. Se circula greu, in conditii de iarna si pe drumul catre Focsani, unde s-au format suluri de zapada care solicita la maximum masinile, iar viteza cu care se poate rula in afara localitatilor cu depaseste 20km/h.  Drumul National 22 catre Ramnicu -Sarat este blocat inca de azi-noapte, iar pe cateva drumuri judetene se formeza periodic dopuri de zapada, in diferite zone, din cauza ninsorii si a viscolului. Incepand cu ora 14, din  cauza conditiilor grele de trafic s-au impus restrictii de circulatie pe raza intregului judet, pentru toate autovehiculele de mare tonaj.

Potrivit mr. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea”, pe drumurile nationale actioneaza 16 utilaje si 25 de muncitori, iar pe cele judetene sunt 20 de utilaje si 40 de muncitori. „Utilajele sunt pozitionate in zonele-cheie, astfel ca atunci cand vantul formeaza asa-numitele suluri de zapada pe carosabil, sa putem interveni inainte ca drumul sa fie blocat”, a precizat si prefectul Dumitru Popa, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate astazi, la pranz.

Mai multe echipaje de politie actioneaza inca de dimineata la toate iesirile din oras, informand soferii asupra punctelor de blocaj si a rutelor ocolitoare si sfatuindu-i sa nu plece la drum, daca nu este o chestiune urgenta, iar daca pleaca, totusi, sa fie echipati pentru iarna. Din pacate, soferii nu asculta intotdeauna sfaturile oamenilor legii, ba chiar, atunci cand sunt intrebati incotro merg, spun numele celei mai apropiate localitati, ca sa fie lasati sa treaca mai departe. In aceasta dimineata, 90% dintre soferii opriti, astfel, in zona de centura, pe DN22 Braila- Ramnicu Sarat, declarau ca se opresc in Cazasu, ca sa fie lasati sa treaca, dupa care porneau la drum mai departe, catre adevarata destinatie. Pe drum, insa,unii dintre acestia au ramas blocati in zapada, unii, in apropiere de Martacesti, altii, de Romanu. Mai multe masini au ramas inzapezite in camp, in timp ce alti soferi, care au razbatut pana in Martacesti, s-au oprit in sat, constienti ca numai printr-o mare sansa au ajuns pana acolo si nu este cazul sa-si forteze norocul in continuare.

“Stau aici de azi dimineata, de la ora 8 si este ora 12. Ne-am impotmolit in zapada. Ne-au avertizat la intrarea pe drum politistii, dar am zis ca merge, pana acasa! N-a mers…”, ne-a spus un sofer ramas in drum, in apropiere de Martacesti.

“Eu am numai o ora de cand am ramas blocat, dar domnul am inteles ca are trei -patru ore. Nu stiu cat o sa mai stam aici, speram ca intr-o ora sa dea drumul, dar dupa cum se vede, s-ar putea sa nu…Stiam ca e blocat drumul inspre Ramnicu-Sarat, am fost informati de politisti, dar de nevoie, trebuie sa ajungem si noi…Am crezut ca puteti sa trecem”, ne-a declarat un alt sofer, aflat in aceeasi zona.

Un prim utilaj trimis sa-i scoata din zapada pe soferii imprudenti de langa Martacesti a ajuns in sant, dupa ce a patinat, astfel incat a fost nevoie de un alt utilaj, care sa-l scoata de acolo. “Am vrut sa curat zapada, m-a furat gheata si am ajuns in sant! Aici nu se mai vede marginea drumului si din cauza aia m-a furat! N-a reusit sa ma scoata de aici, deocamdata, ca avea o sufa subtire si cand m-a tras, s-a rupt. Ne chinuim de o jumatate de ora, iar acum a plecat utilajul celalalt in sat, ca caute o sufa mai groasa, ca sa ma traga de aici”, ne-a explicat soferul wolei cazute in sant.

Acelasi lucru s-a intamplat atsazi, in cursul dimineatii, cu mai multe utilaje care au ajuns in santuri, dupa ce au alunecat de pe sosea si a fost nevoie sa fie ele insele deszapezite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-