Published On: vin, Ian 21st, 2011

Buletinele de identitate emise pentru locuitorii cartierului Siret trebuie sa fie de Vadeni – VIDEO

Share This
Tags

* o spune presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu * Dumitriu cere Prefecturii Braila se se implice si sa sesizeze oficial Guvernul

Presedintele organizatiei locale a PDL, Constantin Dumitriu, catalogheaza drept “o aberatie si o greseala enorma” intentia autoritatilor galatene de a emite acte de indentitate pentru locuitorii blocurilor din cartierul Siret. El a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu are idee in baza caror documente legale Primaria Galati a invitat locatarii respectivi, prin afise lipite la scarile blocurilor, sa isi depuna actele pentru eliberarea de buletine la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Populatiei Galati: “Daca a facut asemenea gest, probabil ca o avea ceva documente oficiale in spate, nu stiu acest lucru si v-as sugera dvs, ziaristilor, sa faceti un drum la viceprimarul Ciumacenco, sa-l intrebati in ce baza a facut acest anunt. Din punctul meu de vedere, este o aberatie si o greseala enorma, sa ne apucam, din dorinta noastra de a stapani tot, sa mutam teritorii. Pai asta ce inseamna, daca eu am o casa la Navodari, pentru ca eu sunt din Braila, trebuie sa imi platesc impozitele pentru casa respectiva la Braila?! Nu, le platesc acolo. Daca vreau sa ma mut acolo, ca vreau sa stau acolo, buletinul meu trebuie sa fie de Braila sau de Constanta? Asa si aici, este clar, teritoriul este al judetului Braila, comuna Vadeni. Prin urmare buletinele trebuie sa fie de Vadeni. Daca Guvernul Romaniei sau Ministerul de Interne a trimis alte documente catre Galati, eu nu stiu, dar in ceea ce ma priveste, aceasta hartie de care spuneti, lipita la scara de bloc, daca nu este bazata pe niste documente oficiale, eu o consider strict o campanie electorala, propaganda ieftina, de a-si bate joc de oameni.

Eu pe aceasta cale cer si Prefecturii Braila sa se ocupe de acest caz, pentru ca teritoriul este al judetului Braila. Prefectura Braila, in urma unei anchete, poate sa sesizeze oficial Guvernul Romaniei”.

Dumitriu a mai declarat ca el a fost cel care a “atras” banii alocati investitiei din cartierul Siret: “Si daca acea mie de hectare era la Braila, investitia tot se facea, fiindca suma care s-a tras la acea vreme n-a fost trasa de Galati, ca sa stiti, in premiera v-o spun, eu personal am adus-o si am incercat la vremea respectiva sa fac ca Braila si Galatiul sa se uneasca, pentru ca astazi, daca acea investitie era in zona, aveam sansa sa avem parte de o zona metropolitana si erau rezolvate si partile administrative si partile investitionale si taxele si impozitele si totul era lamurit, dar din pacate, nu s-a vrut si acel om care n-a vrut a fost presedintele Consiliului Judetean, Bunea Stancu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-