Published On: vin, Ian 28th, 2011

Aveti grija cine va sondeaza, ca unii doar va tapeaza (de bani)!

Share This
Tags

Democrat-liberalii braileni au intrat in campanie electorala, motiv pentru care isi scot la inaintare toti directorii de deconcentrate, ca sa-si faca imagine. Nu ca ne-ar deranja transparenta subita de care se da dovada, mai ales ca, in cazul unora dintre acesti directori, este pentru prima data cand organizeaza conferinte de presa dupa ani de mandat si asa ii mai vedem si noi la fata, in alt loc decat la sedintele Colegiului Prefectural. 

Partea interesanta este ca, dupa ce isi vor face imagine vreo cateva luni, fiecare, dupa cum si cat il duce capul, oamenii presedintelui PDL isi vor exprima optiunea pentru o candidatura sau alta, dupa care se vor face sondaje de opinie, pentru a se vedea cum sta fiecare in preferintele electoratului. Si unii chiar stau, de ani de zile, chiar daca ei au senzatia ca evolueaza mult in bine…

Daca ne permite multstimatul si iubitul presedinte Constantin Dumitriu, i-am sugera sa nu apeleze la aceeasi firma care a facut sondajele de opinie ale PD-ului din 2008, cand incoruptibila (speram ca sesizati ironia, dar ca sa fim siguri, facem noi precizarea, ca nu cumva sa se pacaleasca cineva care nu cunoaste persoana decat dupa nume) care conducea cu mana de fier si organizatia si pe barbata-sau, flutura niste sondaje in care avea vreo 45% din voturi si-i zdrobea ireversibil pe toti potentialii candidati in lupta pentru primarie.

Daca va amintiti, la acea vreme, madama s-a suparat ca Vasioaica pe sat, pentru faptul ca sefii de la Bucuresti au refuzat sa-l puna pe barbata-sau presedinte, gandindu-se, probabil, ca o persoana de sex masculin – ca barbat nu-l putem numi – care n-are autoritate in fata propriei neveste, mai bine sta la cratita, decat in fruntea unui partid.   

In plus, s-or mai fi gandit liderii centrali si ca o persoana de sex masculin care nu stie ce face propria nevasta – sau prefera sa se faca ca nu stie (cacofonia este intentionata), desi stia tot satul -, e greu de crezut ca poate tine sub control sute sau mii de colegi, printre care si multe femei, care au mai multe bile decat el, in dotare.

Liderii PDL i-au propus madamei – care doar ce plecase de la bordelul administrativ, ingretosata de ce era obligata sa suporte acolo -  sa preia ea conducerea organizatiei, ca macar sa fie clare lucrurile, ca oricum toata lumea stia cine pe cine conduce. Ea n-a vrut, ca prefera sa dea senzatia macar celor care nu-i cunosteau ca sotul ei e un barbat (politic), asa ca si-a luat marionetele si a plecat din partid, dupa ce a fluturat la Bucuresti sondajele despre care vorbeam si a  amenintat ca le-o arata ea tuturor (audienta de care se bucura), nu numai la unii, fiindca va candida ca independent si va castiga.

Individa intotdeauna a avut o parere foarte buna despre propria persoana, insa, ce-i drept, a fost incurajata si de pupincuristii care ani de zile, din dorinta de a prinde si ei vreo sinecura, fie ca era vorba de un post, fie vreo functie politica, ca sa manace si gura lor ceva, ii spuneau ca este cea mai buna si ca brailenii o vor. Lucru care nu mai era adevarat de ani de zile, de cand devenise o baba ofilita, ca sa-l citam pe seful ei direct – bine, daca nu punem la socoteala pensionarii care, in lipsa de altceva mai bun, ar fi vrut-o macar pentru o tura, dar nu ca primar, ca sarea calul deseori, iar in ultima jumatate de an, inainte de alegerile din 2008, parea ca e mereu in acea perioada a lunii.

Daca ar fi dus-o mintea macar pe jumatate cat are ea senzatia ca o duce, s-ar fi uitat la rezultatele celorlalte alegeri la care a participat ca si candidat si ar fi stat linistita in banca ei, insa, de, nu esti politician destul, daca nu esti si fudul!

Dupa ce a fost ejectata ca un scuipat de catre electorat de pe scena administrativa, a iesit cu coada – pe care altadata o ridica, mandra, de cate ori avea ocazia – intre picioare si de pe cea politica.

In concluzie, daca vrea sa afle cu adevarat cum stau in sondaje si sa n-o ia in mana (lista cu rezultatele alegerilor) cu acelasi sentiment de insatisfactie si cu acelasi gust amar, cum a luat-o madama, ar fi de dorit ca Dumitriu sa se asigure ca apeleaza la alta firma de sondare a opiniei publice. Si daca noua firma ii da lui Balcan 45% din sanse la alegerile pentru Primarie, s-o schimbe, ca-i la fel de buna ca aceea la care s-a apelat in 2008. Si mai bine ar fi sa schimbe candidatul, dar acum depinde acum pentru cine vrea Dumitriu sa fie mai bine: pentru PDL sau pentru adversarii in lupta pentru Primarie? Si pentru ca stim ca replica lui Balcan ar fi sa ne spuna sa ne uitam la rezultatul pe care l-a obtinut la parlamentare – 48,59%, care-i tare, admitem – il atentionam ca si Cristian Rizea, parasutat de PSD pe utima suta de metri printre candidatii de la Braila, pe care nu-l cunostea nici dracu’ in judet, a obtinut un rezultat apropiat, de 45,11%. Iar daca ar fi sa ne intrebati pe noi, daca PSD-ul parasuta un rahat de cacao in locul lui Rizea, rahatul in cauza castiga minim 45% din optiuni, pe mana partidului. E drept ca Rizea nu a avut interlopii de partea lui, cum a avut Balcan, ca asa, poate obtinea peste 60% din voturi…

Si daca Balcan se bazeaza ca prietenii interlopi ii scot 30% din voturi, iar astea se aduga la voturile obtinute de partid, i-am spune sa nu se grabeasca atat de tare cu adunarea 30+ 15, fiindca daca nu stie, ii spunem noi ca multi dintre membrii PDL, pe care si i-a facut dusmani, n-o sa-l voteze.  

Comentarii

comentariu

About the Author

-