Published On: mar, Ian 25th, 2011

Atenţionare pentru asociaţiile de proprietari din Brăila

Share This
Tags

Federaţia Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Brăila (FUAP)  reaminteşte  conducerilor asociaţiilor de proprietari şi pe membrii acestora că până la sfârştiul lunii martie 2011, trebuie să convoace o adunare generală a proprietarilor membrii ai asociaţiei.

“Conform Legii 230/2007, în perioada 1 ianuarie – 31 martie, toate asociaţiile de proprietari din municipiul Brăila trebuie să organizeze adunări generale. În cadrul acestora, membrii asociaţiei fie trebuie să îşi reconfirme votul pentru vechea conducere, fie să aleagă o nouă structură de conducere, dacă mandatul pentru care a fost aleasă a expirat. Conform legii, în adunarea generală pot fi luate decizii dacă la prima şedinţă sunt prezenţi jumătate plus unul din numărul total de locatari, lucru care se întâmplă foarte rar. La a doua şedinţă, convocată la zece zile după prima, deciziile pot fi luate doar cu jumătate plus unul din cei prezenţi. Cei care pot să convoace adunarea generală sunt preşedintele, sau comitetul executiv, sau cel puţin 20% dintre membri asociaţiei, acolo unde sunt indicii că preşedintele sau comitetul executiv nu vor să convoace şedinţa în cauză.

Luând în considerare problemele identificate în cadrul asociaţiilor de proprietari, FUAP Brăila anunţă că pe ordinea de zi a şedinţei vor trebui incluse în mod obligatoriu analiza şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, stabilirea fondurilor de rulment şi reparaţii, remuneraţia conducerii asociaţiei, prezentarea situaţiei restanţierilor din cadrul asociaţiei şi măsurile luate, precum şi situaţia plăţilor către furnizorii de servicii, raportul cenzorului, modalitatea de repartizare a diferenţelor de apă şi altele”, se arată într-un comunicat dat publicităţii De asemenea, conducerea FUAP atenţionează asociaţiile de proprietari care au optat pentru conducerea contabilităţii în partidă simplă că trebuie să depună la compartimentele specializate în sprijinirea şi îndrumarea asociaţiilor de proprietari din cadrul consiliilor locale situaţia soldurilor elementelor de activ şi pasiv, până la data de 1 martie, pentru situaţia existenta la 31 decembrie şi până la data de 1 septembrie, pentru situaţia existentă la 30 iunie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-