Published On: mar, Ian 18th, 2011

Atentie, braileni! Noi reglementari in programul Prima Casa

Share This
Tags

* bancile vor institui un gaj pe conturile curente ale celor care se imprumuta pentru a-si construi o locuinta, prin programul amintit

Brailenii care doresc sa-si construiasca o locuinta accesand programul guvernamental “Prima Casa” trebuie sa stie ca, din acest an, se modifica prevederile legislatiei pe acest domeniu. Astfel, potrivit informatiilor publicate intr-un proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, se doreste introducerea unei garantii suplimentare pentru bancile care acorda imprumuturile respective, prin instituirea unui gaj pe conturile curente ale imprumutatului. Mai concret, “se introduce o garantie suplimentara, prin instituirea in favoarea bancii a unui gaj pe conturile curente ale imprumutatului, de natura sa protejeze interesele tuturor partilor implicate in acordarea si garantarea creditului, pentru cazurile in care s-ar institui popriri asupra conturilor clientilor” . Aceasta are in vedere luarea unor masuri de siguranta pentru cazurile in care, in urma infiintarii de popriri pe conturile beneficiarilor de credite “Prima Casa” de catre diversi creditori, s-ar ajunge la executarea garantiilor. De asemenea, in acelasi proiect de act normativ se mai precizeaza ca, pentru a se evita trecerea la restanta a creditelor si executarea garantiei, se prevede posibilitatea de reesalonare, rescadentare sau de modificare a valutei creditelor acordate.

In cazul beneficiarilor de locuinte construite prin programele ANL care doresc sa le achizitioneze prin programul “Prima Casa”, in locul antecontractului de vanzare-cumparare, acestia vor prezenta finantatorilor documentele specifice programelor ANL.

Totodata, in cazul cumpararii de locuinte scoase la licitatie de catre ANAF in cadrul executarii silite, pentru recuperarea valorii de executare a garantiilor, beneficiarii vor prezenta finantatorilor in locul antecontractului de vanzare-cumparare documentele specifice procesului de licitatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-