Published On: mie, Ian 19th, 2011

“TCE 3 Brazi” trebuie sa plateasca taxe si impozite la Chiscani, nu la Marasu si Frecatei! – VIDEO

Share This
Tags

* este opinia consilierului judetean Ion Stefan, care sustine ca se face o ilegalitate, atunci cand se platesc aceste dari catre localitatile Marasu si Frecatei

Consilierul judetean brailean Ion Stefan este nedumerit cu privire la motivul pentru care Primaria din Chiscani accepta, de ani de zile, ca fermele ce apartin arendasului IMB, “TCE 3 Brazi”, sa plateasca taxe si impozite la comunele Marasu si Frecatei si nu Chiscaniului. In calitate de chiscanean, dar si de  fost presedinte al Consiliului Judetean, Stefan sustine ca tot terenul din Insula a fost de drept pe raza administrative-teritoriala a Chiscaniului si banuieste ca “dintr-o greseala”, el a fost trecut in arondare comunelor Marasu si Frecatei, in urma cu circa 10-15 ani. Consilierul PDL recunoaste ca primarii celor doua localitati din Insula sunt colegi de partid cu el si ca pierderea unor venituri la bugetele acestora nu le-ar pica tocmai bine, insa sustine ca atunci cand este vorba despre corectitudine si lege, nu poate sa nu spuna adevarul, oricat l-ar costa. In acest context, Stefan il sfatuieste pe primarul de Chiscani sa puna piciorul in prag si sa ceara “TCE 3 Brazi” plata neintarziata a impozitelor aferente ultimilor ani, iar in caz contrar, sa blocheze conturile firmei amintite.

“In Insula Mare a Brailei, tot ce este de la Braila, pana la Gropeni si pana la Blasova apartine Chiscaniului, din punct de vedere administrativ-teritorial. Ei, nu stiu cine, pe la Cadastru sau nu stiu pe unde, au facut in asa fel incat zona aceea sa apartina de Marasu si de Frecatei si taxele si impozitele sa se incaseze acolo. E o greseala enorma, eu m-am mai adresat o data primarului din Chiscani, dar n-am avut cu cine vorbi, trebuie sa recunosc. Eu imediat impuneam impozitul pe terenul arabil si impozitul de curti, constructii, cladiri, sedii de ferma, sa vina la Chiscani. Nu stiu daca aceasta greseala este intamplatoare, dar este o ilegalitate, este ceva incorect. Eu puteam sa nu spun nimic, pentru ca sunt primarii nostrii acolo, dar totusi este o ilegalitate, pe care v-o semnalez acum. Impozitele si taxele trebuie platite la Primarul din Chiscani, conform Codului fiscal actual – inainte nu era asa, dar acum el se poate duce la societatea comerciala “TCE 3 Brazi” si sa spuna ”iti blochez conturile, ai sa-mi dai atat si din urma si cu dobanzi si cu penalizari, sau ne judecam!”, a declarat Stefan miercuri, intr-o conferinta de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-