Published On: mie, Ian 19th, 2011

“Pana nu vad buletinul de Galati, in judetul Braila, nu cred!” – VIDEO

Share This
Tags

*cam asta zice consilierul judetean brailean Ion Stefan, cu privire la faptul ca municipalitatea galateana emite acte de identitate pentru locuitorii cartierului Siret ( Dimitrie Cantemir) * Stefan asteapta de la prefecturile celor doua judete sa instituie legalitatea si sa puna in vedere municipalitatii galatene ca actele trebuie emise de comuna braileana Vadeni

Consilierul judetean PDL Ion Stefan nu pare prea ingrijorat de faptul ca municipalitatea galateana a anuntat ca incepe sa emita acte de identitate pentru locatarii blocurilor din cartierul Siret ( sau “Dimitrie Cantemir”, cum ii spun galatenii), desi acesta se afla pe raza administrativ-teritoriala a comunei brailene Vadeni. Stefan a comentat miercuri, intr-o conferinta de presa, aceasta noua manevra legata de mia de hectare primita in administrare de municipalitatea galateana, ca fiind o noua ilegalitate facuta de vecinii de peste Siret. El a amintit ca prima greseala fost legata de modul in care s-a dat terenul respectiv de pe raza judetului Braila, galatenilor, cand  autoritatile brailene au aflat abia cand totul era deja perfectat si semnat si era prea tarziu sa se impotriveasca. Acum, insa, cand afla despre faptul municipalitatea galateana se pregateste sa dea si acte de identitate in cartierul Siret, Ion Stefan, membru al partidului de guvernamant, nu pare grabit ca, impreuna cu colegii din PDL Braila, sa incerce  sa restabileasca legalitatea, chiar daca este nevoie ca pentru acest lucru sa bata drumurile Bucurestiului. Desi spune ca stie de o saptamana de ceea ce se intampla in cartierul Siret, consilierul judetean pare mai degraba ca asteapta sa fie pus iarasi in fata faptului implinit, cand se vor fi emis deja carti de indentitate pentru toti locatarii din cartierul amintit si atunci, li se va spune “carcotasilor” ca este prea tarziu sa se mai faca ceva.

“E o greseala! Din punct de vedere legal, trebuie sa facem ce spune legea, adica este pe raza administrativ-teritoriala a localitatii Vadeni, trebuie sa aiba buletin de Vadeni. Deci se continua abuzul si greseala inca de la repartizarea celor 1000 de ha, cum am spus dintotdeauna, de catre municipiul Galati. O sa facem demersurile ca sa vedem despre ce este vorba, ca inca n-am vazut inca un buletin din asta de municipiul Galati, in judetul Braila. Dar unii, v-am spus, confunda, ca se mai confunda si la noi in judet, legile si… imi pare rau sa va spun, dar e cineva care trebuie sa se ocupe de respectarea legalitatii: Prefectura si in judetul Braila si in judetul Galati si ma voi adresa si colo si colo, sa vedem despre ce este vorba. In mod normal, cei din cartierul Siret trebuie sa aiba buletin de Vadeni”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-