Published On: Soare, Ian 30th, 2011

“O alianta mai presus de lege”

Share This
Tags

* asa califica presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, alianta intre social-democrati, liberali si conservatori, care au  facut front comun, in apararea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de luare de mita si trafic de influenta

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, se arata indignat de faptul ca lideri ai PSD, PNL si PC au acuzat, intr-un glas, influentele politice in emiterea mandatului de arestare pentru presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), acuzat de luare de mita si trafic de influenta, respectiv, de faptul ca ar fi primit peste 60.000 de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu si ca ar fi fraudat fonduri europene. Dumitriu considera complet nepotrivite declaratiile politice de sprijin la adresa celui acuzat de aceste fapte, ba chiar le asimileaza unei incercari de influentare a justitiei.

“Asigurarea suprematiei legii reprezinta punctul de plecare al oricarei societati democratice, iar rolul fundamental in administrarea justitiei revine judecatorilor, procurorilor si avocatilor. Pentru ca acestia sa isi indeplineasca in mod corect responsabilitatile statutului pe care-l au si pentru a investiga si judeca demnitarii si functionarii publici suspectati de coruptie si de grave incalcari ale drepturilor omului, trebuie sa dovedeasca independenta si impartialitate. Acţiunea politica a PSD, care incearca sa deturneze mersul firesc al Justitiei prin presiuni politico-mediatice repetate, trebuie perceputa ca un atac la ideea de suveranitate a poporului roman(Art. 2 din Constitutie: ”(1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum. (2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.) si afecteaza grav – pentru a cata oara, in ultimii 20 de ani?! -  interesele naţionale ale Romaniei, intr-un moment in care, la nivelul Uniunii Europene, se decide aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Prin  amestescul politic violent in  cazul Nicolescu, se vede clar incercarea PSD si PNL de a deturna realitatea, pentru a ascunde nu numai o problema de imagine care pune intr-o lumina negativa, dar adevarata, actiunile Aliantei Socialiste, ci si o problema grava de coruptie care a incetinit progresul Romaniei din ‘89 pana astazi”, se arat intr-un comunicat dat publicitatii de liderul PDL local.

Dumitriu se intreaba de ce trebuie ca Nicolescu sa fie aparat de colegii presedinti ai consiliilor judetene din intreaga tara, “cand propria nevinovatie o poate face” si asigura ca PDL nu are nicio legatura cu emiterea mandatului de arerstare, nefiind vorba de niciun fel de prigoana politica, asa cum acuza PSD, PNL si PC: “Dezideratul nostru politic este de a lupta pana la capat pentru independenta Justitiei. Niciodata, dar absolut niciodata, PDL NU a facut presiuni impotriva magistratilor, atunci cand lideri ai partidului au fost adusi in fata instanţelor.

Independenta Justiţiei, protejarea ei de agresiunile politico-mediatice repetate la care se preteaza PSD, este o cauza atat de importanta pentru Romania, incat PDL s-a angajat, fara rezerve, in lupta politica cu cei care vor sa vada magistratii subordonaţi politrucilor.

Alianta Socialista actioneaza ca o alianta impotriva Justitiei. PSD, PNL si PC fac zid impotriva justiţiei dintr-o apriga dorinta de a ascunde romanilor adevarurile dure ale guvernarilor Nastase.

Calificam toate aceste actiuni ca fiind de un profund caracter venal si care contureaza un profil politic dezumanizat, pastrator al unei singure mosteniri: CORUPTIA”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-