Published On: vin, Ian 21st, 2011

“Cand s-a vazut lumea cu microfonul in fata, a avut asa, o reactie…” – VIDEO

Share This
Tags

*este comentariul primarului Simionescu, la amenintarea directorului Alexandru Sculschi cu actionarea in justitie * Sculschi a lansat aceasta amenintare, in ideea de a-i determina pe primari sa-si asume obligatiile ce le revin, pe linie de sustinere financiara a familiilor cu copii

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este de parere ca pe seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Alexandru Sculschi, l-a cam luat valul, in avantul sau retoric in fata ziaristilor, atunci cand a amenintat ca va da in judecata municipalitatea, pentru ca nu-si indeplineste atributiile pe partea de protectie sociala. Simionescu a declarat astazi ca Primaria nu are de unde sa stie situatia fiecarei familii din oras si daca un caz de saracie extrema nu ii este sesizat, fie de familia in cauza, fie de vecini sau diferite institutii, nu are de unde sa afle de el. Edilul crede insa ca, uneori, asa-zisa saracie lucie are la baza si o crasa neglijenta si lene a membrilor familiei, care stau pe maldare de gunoaie, fara sa-i deranjeze situatia. In asemenea situatii, spune Simionescu, nu Primaria trebuie sa intervina: “Noi facem astfel de actiuni de sprijinire pe  doua cai: familiile respective solicita ajutor si se face o ancheta sociala si se analizeaza si se vede daca solicitarea este intemeiata sau nu sau/si cand avem sesizari de la vecini, de la organizatii neguvernamentale sau de la diferite institutii, inclusiv de la Directia pentru Protectia Copilului, ca in zona respectiva se intampla ceva. Nu putem sa stim nici noi, nici Protectia Copilului tot ce se intampla in familiile sarace de pe raza municipiului si ce probleme au fiecare. Trebuie sa existe una din aceste forme, iar atunci cand a existat o astfel de formula, noi am intervenit, i-am ajutat, in masura in care am putut, in care legea ne permite si in masura in care vedem ca persoanele si familiile respective chiar au nevoie de un astfel de sprijin. Pentru ca daca e sa discutam despre maturat in curtea lor si mizeria din curte, asta nu tine de lipsa mijloacelor financiare”.

Intrebat daca este de parere ca Sculschi a exagerat, atunci cand a spus ca o sa-I dea in judecata, daca nu-si schimba atitudinea, Simionescu a spus: “Ei.. sa ne dea in judecata, care-i problema? Asa.. eu am mai spus, cand s-a vazut lumea cu microfonul in fata, a avut asa, o reactie, ca dupa aceea, cand am vorbit cu dumnealui, era foarte linistit. Problema este ca si dumnealui, ca si noi, cand suntem pusi in astfel de situatii, avem si niste reactii din astea, mai putin controlate, ca sa  spun asa, pentru ca atunci cand vezi o familie cu noua copii si care am inteles ca mai are si vreo noua milioane venit si mai are si televizor, frigider, dar sta pe o gramada de gunoaie in casa, atunci sigur ca ai in momentul acela o reactie din asta, iti vine sa-i strangi de gat pe toti pe care-i gasesti in cale. Dar lucrurile trebuie sa le privim cu discernamant si cu seriozitate si sa vedem ce facem. Va trebui din punct de vedere legislativ sa revedem putin lucrurile, pentru ca nu este normal sa vorbim despre reintegrarea in familia naturala sau mentinerea in familia naturala a copiilor, cand vedem ca familia naturala le ofera munti de gunoaie. Nu se poate, eu am inteles, el nu e batut, copilul, nu e maltratat, nu e aruncat pe strada, dar e aruncat pe maldare de gunoaie. Intrebarea este: o familie de tipul acesta poate sa-i ofere un viitor unui copil? Eu am o indoiala ca se poate intampla lucrul asta”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-