Published On: lun, Ian 31st, 2011

“Braila – scena teatrului de comedie al lui Stancu. Bunea Stancu”

Share This
Tags

* este comentariul retoric al presedintelui PDL Braila, Constantin Dumitriu, care il catalogheaza pe seful CJ, Gheorghe Bunea Stancu, drept “regizorul teatrului de comedie” * pe consilierii judeteni PSD, PNL si PC, Dumitriu ii numeste “aserviti si slugarnici”

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, este suparat foc pentru ca in cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean s-au amanat votul pentru inlocuirea din functie a doi consilieri democrat-liberali maziliti din organizatie: Sorin Sarbu si Giana Patrascu. Teoretic, in locul celor doi exclusi, PDL urma sa-si plaseze in CJ alti reprezentanti, in persoana lui Alfredo Pascale si Cristian Viorel Mandreanu, insa acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca cei doi nu erau urmatorii pe lista de candidati a democrat-liberalilor. Secretarul CJ, Nicu Filote, a explicat ca democrat-liberalii trebuie sa vina cu documente semnate de persoanele care erau urmatoarele pe lista, prin care acestea declarau ca nu doresc sa ocupe functia de consilier si abia apoi se putea vota incredintarea mandatelor declarate vacante, lui Pascale si Mandroiu. In acest context, in urma votului celor prezenti, s-a amanat si declararea vacanta a celor doua functii.

Conducerea democrat-liberala considera insa ca s-a facut un nou abuz si acuza, intr-un comunicat dat publicitatii, amestecul “grotesc” in treburile interne ale organizatiei sale: “Alianta Socialista – PSD- PNL-PC deja isi arata roadele pe scena politica si administrativa a Brailei printr-un grotesc amestec in treburile interne ale Organizatiei Democrat Liberale Braila, demers pe care il condamnam si pentru care ne rezervam dreptul de a folosi toate mijloacele legale de a-l impiedica. Ultima prestatie a consilierilor judeteni ai P.S.D – P.N.L. PC o catalogam jalnica si periculoasa, o masina de vot menita sa satisfaca orgoliile politice ale presedintelui C.J. Gheorghe Bunea Stancu, prin impiedicarea desfasurarii unui demers politic statutar.

In ultima sedinta a C.J. , Alianta ,,impotriva naturii,, PSD-PNL-PC in frunte cu regizorul teatrului de comedie, Stancu, a considerat ca e mai bine pentru propriile lor interese sa amane 2 proiecte de pe ordinea de zi, invocand motive total nefondate si aberante, doar ca sa mai pastreze in functie un grup de consilieri aserviti si slugarnici, care nu-si  mai pot indeplini atributiile conform Legii 215. In fapt, in sedinta ordinara a C.J. erau pe ordinea de zi 2 proiecte de hotarare pentru care se stipula clar de catre Directia Juridica a Consiliului Judetean ca erau indeplinite conditiile ca cele 2 locuri de consilier judetean sa fie declarate vacante. Mai mult de atat, domnul regizor cu competente de  presedinte si mai mare peste obstea Brailei, a initiat cu manuta lui aceste 2 proiecte de hotarare, astfel ca cele 2 locuri trebuiau pur si simplu declarate vacante, urmand ca in sedinta imediata sa se propuna supleantii.

Normal ar fi fost ca alianta impotriva naturii sa respecte legea si mai mult de atat, sa ia in considerare un document care reprezenta un act de vointa – o demisie, respectiv pierderea calitatii de membru, pe scurt sa ia act de prevederile Legii 215 .

Insa acesti consilieri aserviti intereselor obscure ale lui Stancu, adica Alianta PSD-PNL-PC nu au reusit sa isi pastreze demnitatea cu care au fost investiti de catre electorat si au incalcat legea, refuzand sa ia act de indeplinirea prevederilor legale, asa cum de altfel si Departamentul Juridic al CJ avizeaza favorabil, specificand indeplinirea conditiilor legale pentru ca cele 2 posturi sa fie declarate vacante”.

Dumitriu califica activitatea CJ drept o “cooperativa a dedesubturilor”, prin intermediul careia anumite grupuri de interese isi rezolva problemele personale: “Este clar pentru noi ca aici, la Braila, cooperativa dedesubturilor, aranjamentelor si a intereselor unui grup de oameni a functionat, functioneaza si va functiona NUMAI impotriva intereselor cetatenilor. Toata aceasta tergiversare a schimbarii componentei grupului consilierilor PDL din cadrul Consiliului Judetean este inca o dovada a  faptului ca Alianta Socialista PSD- PNL-PC  si-a propus sa blocheze orice initiativa a PDL  de a aduce lucrurile intr-o normalitate asteptata si dorita de marea masa a romani.
Nepasarea, risipa banului public, imixtiunile politice si sfidarea cetateanului – iata cateva dintre directiile doctrinare ale noii Aliante Socialiste – PSD- PNL-PC, manifestate in stilul teatrului de comedie pe incercata scena politica romaneasca”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-