Published On: lun, Ian 31st, 2011

“Arestarea presedintelui CJ Arges este un abuz”

Share This
Tags

* este convingerea presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, apreciaza drept un abuz modul in care a fost arestat seful Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), acuzat de luare de mita si trafic de influenta, respectiv, de faptul ca ar fi primit peste 60.000 de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu si ca ar fi fraudat fonduri europene. Stancu este de parere ca ridicarea lui Nicolescu, la modul demonstrativ, cu catuse la maini si aducerea acestuia in pragul infarctului, de pe urma caruia ar putea ramane cu probleme de sanatate pentru tot restul vietii, nu este o modalitate normala si civilizata de a face justitie, intr-un stat european: “Nu cred ca este o chestie normala, cred ca este un abuz, dupa parerea mea si in acelasi timp, cred ca sunt multi infractori care cu adevarat ar trebui sa stea dupa gratii, iar ei sunt in libertate, chiar sunt judecati in liberatate. Daca Nicolescu prezinta un pericol public, eu cred ca raspunsul este numai unul, nu. Puteau sa-i interzica sa paraseasca judetul, Romania, puteau sa-i ingradadesca anumite drepturi, dar de aici pana la a-l duce cu catuse la maini la tribunal si sa aiba omul probleme de sanatate, este altceva. Sunt lucruri care nu ar trebui sa se intample si nu fac decat sa starneasca si sa acumuleze o anumita furie, din partea celor care sunt haituiti si sunt vanati. Daca se va merge pe reciprocitate, aceasta tara va fi una a razbunatorilor si mai putin a interesului national de a face ceva bun, de a crea locuri de munca, de a intelege ca inainte de toate trebuie sa avem ceva, ca sa ne certam, ca sa avem ce imparti.

Din ce am vazut la televizor, am inteles ca este din 2006 acuzatia majora ce i se aduce lui Nicolescu. Sigur ca nu putem sa fim bucurosi ca se intampla astfel de lucruri si este un joc periculos, asta vreau sa spun eu, un joc care cu siguranta va stari reactii”.

Intrebat daca este de parere ca vor urma si altii, Stancu a spus: “Asa cum e tipicul, cred ca da, putem sa ne asteptam la orice, asa cum vad ca e pornit acest tavalug, de a calca in picioare oamenii. Lucrul asta li s-a intamplat si celor de la PD, daca ati observat, lui Antonie Solomon, de la Craiova, la Valcea, la Baia Mare. Nu stiu sa spun care este scopul, probabil ca respectivii trebuiau sa fie reorientati, ori readusi langa partid, ori pedepsiti. Da cred ca nu e un joc care trebuia sa ni se intample noua, suntem o tara europeana si ar trebui luate cu mai mult tact astfel de masuri si inainte de toate, trebuie sa mergem pe prezumtia de nevinovatie. Putea sa fie foarte bine judecat in libertate, mai ales ca este o persoana aleasa prin vot uninominal si cred ca reprezenta ceva pentru judetul lui”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-