Published On: mar, Dec 7th, 2010

Zilele Bibliotecii Judetene “Panait Istrati”

Share This
Tags

* In perioada 8 – 10 decembrie, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” au loc o serie de manifestari dedicate “Zilelor Bibliotecii” * Centrul regional Biblionet, concurs on-line si lansare de carti, sunt doar cateva dintre manifestarile prilejuite de aceasta aniversare

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” organizeaza o serie de manifestari culturale  legate de sarbatoarea „Zilelor Bibliotecii”. Acestea vor debuta miercuri, 8 decembrie, ora 11.00, cu deschiderea centrului regional Biblionet. De la ora 13.00, la sediul central al Bibliotecii Judeţene, va avea loc inaugurarea noului Centru de Internet pentru Public, urmand ca de la ora 13.30 sa se desfasoare Concursul on-line “Conquiztador”, cu participarea elevilor din liceele brailene.
Cea de a doua zi, 9 decembrie, este dedicata integral cartii si Editurii “Proilavia” a Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati”, care implineste un an de activitate. De la ora 17.00, in sala de festivitati, vor fi lansate cele mai recente volume aparute la editura institutiei: „Indexul de subiect al Analelor Academiei Romane”, autor Ion Volcu, „Braila – Studiu Monografic”, autor Ioan Munteanu si „Dictionarul scriitorilor braileni”, lucrare colectiva a bibliotecarilor din Biblioteca publica braileana. Cartile vor fi prezentate de Viorel Mortu si Ioan S. Carac, invitati speciali vor fi membri ai Uniunii Scriitorilor din Plevna – Bulgaria.
Pe 10 decembrie, va fi un Dialog poetic international Bulgaria – Romania cu participarea scriitorilor din filiala Braila – Galati a Uniunii Scriitorilor din Romania, de  la ora 15.00. Seara literara va continua de la ora 17.00, cu o intalnire cu scriitori ieseni. Cele doua evenimente vor avea loc la Sectia Copii Tineret a Bibliotecii din Piata Poligon, nr. 4.
Valeriu Stancu isi va lansa volumele „Targul de nopti” – poezie si „Suflete cu iesire la mare”- roman, Catalin Bordeianu va prezenta cititorilor ultimele sale trei volume: „Managementul crizelor militaro-politice”, „Carte veche in colectiile Bibliotecii Judetene Gheorghe Asachi Iasi, sec. XV, XVI, XVII” si „Cumintenia iubirii” – antologie de poezie, iar Aurel Stefanachi va lansa „Dimitrie Cantemir – opere” (editie anastatica) si „Enciclopedia  Romaniei, vol. I –VI” (editie anastatica).

Comentarii

comentariu

About the Author

-