Published On: lun, Dec 20th, 2010

Vom avea un nou sens giratoriu, pe Soseaua Buzaului

Share This
Tags

* Consilierii locali municipali si-au dat girul in aceasta dimineata pentru amenajarea unui sens giratoriu pe Soseaua Buzaului, la OMV

Valoarea totala a investitiei se ridica la 164.272 lei fara TVA, din care C+M 118.449 lei fara TVA. Amenajarea ar urma sa dureze trei luni de la data finalizarii procedurii de achizitie publica. Motivul: cresterea traficului in zona. “In prezent asistam la o crestere spectaculoasa a traficului auto in intersectia din Soseaua Buzaului cu Soseaua de Centura din Municipiul Braila (DN 2B, DN 21). S-a facut un studiu de trafic, din care a rezultat un trafic care peste 15 ani va depasi 10.000 de vehicule fizice in 24 de ore, fapt care ar crea in aceasta intersectie o strangulare a traficului auto, multe puncte de conflict si asteptari inutile”, spune Marinela Dafina de la Primaria Braila.

Mentionam ca in bugetul local aprobat pentru anul 2010 s-a prevazut o parte din suma necesara pentru achizitia publica servicii de proiectare.

Sensul giratoriu este proiectat pe doua benzi inelare cu razele de 5,50 metri fiecare si cu raze ale cercurilor pe interiorul benzilor de 8,50 metri si 14 metri.

“In urma realizarii acestui obiectiv de investitii, vor exista o serie de avantaje cum ar fi: fluidizarea traficului in intersectie pentru toate fluxurile de trafic; se realizeaza o latime constanta si corespunzatoare benzilor de circulatie de 5,50 metri; raza cercurilor benzilor de circulatie este constanta si de minim 8,50 metri; razele de cerc de pe banda 1 sunt de 14 metri”, mai spune Marinela Dafina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-