Published On: vin, Dec 3rd, 2010

Un cos de fum a provocat un incendiu in Braila

Share This
Tags

Ieri, Detasamentul 1 de Pompieri Braila a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta unui brailean de pe strada I. C. Bratianu, din municipiul Braila.

Cauza incendiului a fost un cos de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile, ceea ce a facut ca 20 mp de calcan si 15 ml de grinda de lemn din locuinta, sa arda. Din fericire nu au fost inregistrate victime.
Pentru a preveni astfel de incidente pompierii ne recomanda sa urmam reguli si masuri minime de protectie: cosurile de fum sa fie tencuite la exterior in zona podului, asigurandu-se izolarea corespunzatoare fata de elementele combustibile si sa fie curatate de funingine cel putin o data la doua luni; inainte de utlizare, sobele si cosurile de fum sa se verifice si sa se repare; materialele combustibile sa fie amplasate la o distanta de cel putin un metru fata de mijloacele de incalzire; evacuarea cenusii sa se faca numai in locuri amenajate in acest scop dupa ce se vor stinge resturile de jar si, nu in ultimul rand, este interzisa aprinderea focului in sobe cu benzina sau alte lichide combustibile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-