Published On: mar, Dec 7th, 2010

Telenovele de sarbatori: Batranele, proaspete mirese si crai batrani, refugiati in bratele adevaratei persoane iubite

Share This
Tags

Intr-un comunicat de presa recent Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Braila informeaza cu privire la disparitia unei persoane.  Indiferent de varsta, disparitia oricarei persoane este un motiv temeinic de alerta pentru toti membrii familiei, dar si pentru autoritati deopotriva. Primele ganduri ale celor dragi sunt, de cele mai multe ori, sumbre, adica se gandesc la tot ce poate fi mai rau: un accident, i s-a facut rau pe strada si nu a reusit sa-si anunte familia, a fost victima vreunei infractiuni etc.
Bineinteles ca prima reactie, cat se poate de fireasca si absolut justificata, este de a cere ajutorul institutiilor abilitate sa faca acest lucru. Chiar in primele momente de la sesizarea IPJ Braila, politistii demareaza cercetarile, care presupun o serie de proceduri complexe. Imediat incep investigatiile, in care, in functie de specificul fiecarui caz in parte pot fi implicati: politisti, jandarmi, politisti comunitari, personal silvic, scafandri, salvamontisti, firme de paza etc. In unele situatii, cu acordul familiei, se apeleaza la sprijinul presei locale si centrale pentru a populariza imaginea si semnalmentele persoanei disparute si pentru a face apel la sprijinul populatiei.

La o luna dupa nunta a fugit in Spania

O tanara din Movila Miresii a pus pe jar atat autoritatile, cat si pe membrii familiei sale dupa ce a disparut de acasa. De indata ce familia a anuntat disparitia fetei, autoritatile au demarat cercetarile specifice unui astfel de caz. Desi datele pareau sa indice faptul ca ceva nu este in regula, avand in vedere ca disparitia tinerei se petrecea la numai o luna de la casatorie, rezultatele nu au intarziat sa apara. Scenariul este unul demn de Hollywood: fata dupa ce si-a pus pirostiile, a hotarat brusc sa adauge “sare si piper” in viata personala si sa plece in lumea mare, mai precis in Spania, si, nu de una singura, ci insotita de un barbat din aceeasi localitate. Ca sa nu-si compromita reputatia, tanara din Movila Miresii a avut totusi decenta sa lase verigheta spre pastrare surorii ei.

In vizita la fostul iubit

O alta istorioara, recenta de asemenea este a unei doamne, in varsta de 50 de ani, din comuna Scortaru Nou, care a plecat in vizita la niste rude la Gradistea. Dupa ce a lipsit cateva zile de acasa, este anuntata Politia si incep investigatiile. Ulterior femeia este gasita de catre politisti, dar marturiseste cu seninatate ca este in drum spre casa. Cercetarile au fost reluate dupa ce s-a constatat ca femeia nu a ajuns acasa. Dupa o scurta perioada de timp, femeia a fost gasita de catre politisti in localitatea Salcia Tudor, la domiciliul fostului concubin. Pe parcursul intregului an, politistii s-au mai confruntat cu diverse situatii relativ similare: sotiile care pleaca de acasa, ca urmare a batailor primite sistematic de la partenerul de viata. Acesta nu stie pentru ce motiv femeia ar putea sa paraseasca domiciliul, mai ales in situatiile in care cei doi au de crescut copii.

Si barbatii „uita” sa se intoarca acasa

Culmea, sunt si cazuri in care barbatul este cel care pleaca de acasa, aparent fara motiv. Nu putine sunt situatiile in care cel care paraseste domiciliul este sotul, iar sesizarea este facuta chiar de catre sotie. Acesta este si cazul a doi barbati disparuti, care au plecat cu amantele in strainatate sa munceasca, unde au si fost arestati pentru savarsirea unor infractiuni.
Un alt caz la fel de interesant este cel al unui barbat, care lucrand intr-o alta localitate, intrerupea temporar legatura cu familia sa. Ingrijorata, sotia a anuntat disparitia sotului, care, in momentul in care s-a intors acasa, a ramas consternat de faptul ca figureaza in evidentele Politiei ca persoana disparuta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-