Published On: mar, Dec 21st, 2010

Spitalul Judetean de Urgenta Braila a renascut!

Share This
Tags

* Daca in urma cu cateva luni se vorbea de falimentul celei mai mari unitati medicale din judet, acum Spitalul Judetean Braila se lauda cu investitii si cu faptul ca a reusit sa incaseze din venituri proprii un miliard de lei vechi pe luna

Noua echipa manageriala in frunte cu Rodica Sin a iesit in aceasta dupa amiaza la raport.  Daca in urma cu cateva luni subiectul fierbinte era falimentul unitatii spitalicesti, astazi, managerul si directorul medical au vorbit de echilibru si de investitii.

“Cand am venit la Spitalul Judetean de Urgenta Braila am plecat la drum cu un contract de 50 de miliarde de lei vechi si cu un fond de salarii de 49 de miliarde de lei. Ceea ce facea imposibil desfasurarea unui act medical. Toti banii din contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate se duceau pe fondul de salarii. Astazi avem un fond de 61 de miliarde si un fond de salarii in scadere cu cinci miliarde fiind astfel posibil si desfasurarea actului medical. Ca si investitii, am plecat de la aproape 500 milioane de lei vechi pe luna incasari din venituri proprii si am ajuns la un miliard de lei vechi incasari pe luna si asta gratie dotarii cu aparatura performanta. Vreau sa va spun ca brailenii pot veni aici sa faca RMN si CT, ca este mai aproape de casa, este mai usor de contactat spitalul si avem si specialisti care sa citeasca si sa-i trateze asa cum trebuie”, a declarat managerul Rodica Sin.

In acelasi timp aceasta a precizat ca unitatea pe care o conduce are in continuare datorii la bugetul de stat, dar vorbim de bani care ar fi trebuit platiti de Ministerul Sanatatii.

“Pot sa va spun ca avem datoriile pe care le-am preluat si care au ramas deocamdata nepreluate de Ministerul Sanatatii, vorbim de cele 51 de miliarde lei vechi la Directia de Finante, cotele neachitate catre bugetul de stat, si 29 de miliarde lei vechi angajamentele desfasurate in perioada februarie – iulie ceea ce nu a intrat in plata arieratelor acordate de catre MS”, a explicat managerul.

Investitiile, noua politica

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Braila spune ca in aceasta perioada s-au facut o serie de dotari in cadrul spitalului din cadrul contractului cu Casa si a veniturilor proprii: achizitia a 1.200 de paturi din lana, echipament pentru pacienti si sunt si in proces de negociere cu furnizori pentru echipamentul de protectie al medicilor si al personalului medical din cadrul spitalului.

“Pentru viitor avem o serie de prioritati cum ar fi construire Terapie Intensiva cu o capacitate de 45 de paturi, dezvoltarea unei unitati noi la nivelul sectiei de neurologie si construirea unei noi cladiri care sa cuprinda activitate de cardiologie cu cardiologie interventionala si pediatrie. Se vor face investitii si pe partea de oftalmologie, ORL si pediatrie”, a mai spus managerul care a tinut sa precizeze ca spitalul nu a fost in faliment, a fost aproape de faliment.

In aceeasi nota optimista, dr. Mihail Iugulescu, directorul medical al Spitalul Judetean de Urgenta Braila spune ca in ultimile luni s-a muncit mult pentru achizitii de aparatura pentru sectiile de Oftalmologie, ORL si Pediatrie.

“Tot ce avem in acest moment in spital este tehnica la nivelul anilor ‘80 – ‘90 cel tarziu si incercam sa aducem spitalul la nivelul anilor in care suntem. Vrem sa avem niste sectii moderne, functionale, sa incurajam medicii tineri catre specialitati care au aparut in ultimii ani si in acest fel la Oftalmologie derulam un proiect de dezvoltare al unui centru complet de tratament al glaucomului, un centru unic in tara, desi Bucurestiul are o clinica de oftalmologie. Vrem de asemenea sa ridicam si sectia de ORL la standarde, cu instrumentar complet nou si cu tot ceea ce inseamna tratament, explorari in domeniul respectiv. Avem in vedere de asemenea, modernizarea blocului operator – speram sa inceapa in primavara acestui an – incepem cu patru sali de operatie care vor fi reconstruite, totul va porni de la caramida, cu instalatii complete de aer conditionat asa cum se cere in orice sala de operatie, mese de operatie, lampi si altele. Aceste patru sali inseamna o investitie foarte mare si dupa ce vom face si Terapia Intensiva care este legata de spital si de UPU, vom putea muta Terapie Intensiva din locatia actuala care este un pic anapoda situata si care este dincolo de blocul operator si in felul acesta o sa eliberam spatiul de la etajul 3 si sa facem un bloc operator unitar, modern, sa modernizam si restul salilor si sa avem undeva la 20 de sali de operatii”, a declarat dr. Mihail Iugulescu care a adaugat ca astfel la corpul A va fi tot ceea ce inseamna urgenta judetului Braila, “tot ceea ce inseamna un spital judetean de urgenta functional intr-un singur corp, cu tot ce inseamna asistenta sanitara la nivelul anului 2010”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-