Published On: sâm, Dec 11th, 2010

Somerii cu studii superioare din Braila si Galati au posibilitatea sa isi gaseaca un loc de munca

Share This
Tags

* Ieri, la Prefectura, a fost lansat proiectul “PRACTIS-Proiect regional de alternative in cariera pentru tineri intelectuali someri”, implementat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa Prioritara 5 – Promovarea masurilor active de ocupare, Domeniul major de Interventie 5.1 – Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la cresterea gradului de ocupare pe plan regional, a tinerilor someri, tinerilor someri de lunga durata, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, cu studii superioare, in Regiunea 2 Sud-Est, din Braila si Galati.

Grupul tinta este constituit din tineri someri si tineri someri de lunga durata, persoane in cautarea unui loc de munca din Braila si Galati, absolventi ai universitatilor si institutiilor de invatamant superior, care nu au experienta in domeniul in care au absolvit. Vorbim de minim 250 de persoane informate despre oportunitatile acestuia si in urma activitatilor specifice de selectie a grupului tinta se vor alege 100 de persoane asupra carora se vor concentra eforturile specifice si actiunile individuale.

“Rezultatele anticipate: 250 de persoane informate asupra oportunitatilor si obiectivului proiectului, 100 de persoane consiliate in cariera, informate mai bine si specific asupra structurii pietei muncii din zona Braila – Galati si a calificarilor care asigura cele mai mari sanse in ocupare, 50 de persoane vor absolvi cursuri de formare pentru cresterea competentelor profesionale in vederea maximizarii eficientei procesului de cautare a unui loc de munca, in concordanta cu profilul lor profesional, al profilului locurilor de munca identificare si realizarea unui sistem IT online, de mediere automata a muncii, de corelare a cererilor si ofertelor de munca “JobAlert” – completat cu un sistem de transmitere in timp real prin SMS si e-mail a informatiilor specifice catre grupul tinta. De asemenea ne propunem realizarea unui procent de minim 6 % angajari din randul membrilor grupului tinta selectat”, a spus Dana Ionel, managerul proiectului.

Constituirea grupului tinta al beneficiarilor directi ai proiectului se va face prin intermediul universitatilor, Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, ONG-urilor ai autoritatilor din Braila si Galati. Valoarea acestui proiect se ridica la 441.500 lei, din care 419.00 lei din Fondul Social European si 22.500 lei de la Incaf.

Autoritatile locale saluta lansarea noului proiect. “Ca reprezentant al institutiei Prefectului Braila, care este membru fondator al Incaf Management Braila, vom sprijini implementarea tuturor proiectelor Incaf in limita competentelor legale”, a declarat subprefectul Veronica Macri.

“Stiu de Incaf inca din 1994, sunt niste oameni de nadejde, intotdeauna isi ofera serviciile oamenilor din Braila. Si cum tendinta la nivel european este aceea de a  realiza proiecte regionale, salutam si noi acest proiect care se va derula in Braila si Galati, putem spune ca ne unim cu Galatiul pentru acest proiect”, a spus Camelia Gusatu, reprezentantul Primariei Braila.

“In acest mod se consolideaza acel fort de resurse umane, prin care tinerii care au fost pregatiti pe anumite specialitati urmeaza sa ocupe locuri de munca prin realizarea acestui proiect. Este o oportunitate pentru tinerii din Braila si Galati”, a spus Nicu Filoti, secretarul CJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-