Published On: joi, Dec 30th, 2010

Se suspenda depunerea de cereri de finantare in cadrul Domeniului Major de Interventie 5.1 la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est

Share This
Tags

In conformitate cu instructiunea emisa de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, incepand cu data de 21 ianuarie 2011, ora 12.00, se suspenda depunerea cererilor de finantare in cadrul Domeniului Major de Interventie 5.1 – “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Alocarea financiara pentru acest domeniu pe Regiunea de Sud-Est este de 30,57 milioane de euro, iar valoarea solicitata a celor 19 proiecte depuse aflate in procesul de evaluare sau contractare depaseste cu peste 32 de milioane de euro valoarea alocata.

Proiectele finantate in cadrul acestui domeniu major de interventie vizeaza reabilitarea unor cladiri de patrimoniu in scopul includerii acestora in circuitul turistic sau reabilitarea, modernizarea unor cladiri sedii de muzee sau case memoriale, care prin lucrarile de reabilitare propuse vor deveni mai atractive pentru turisti. In afara lucrarilor de interventie asupra obiectivelor turistice se finanteaza si infrastructuri conexe, reprezentand lucrari de reabilitare sau modernizare a drumurilor de acces, realizarea de locuri de parcare, puncte de informare turistica, precum si indicatoare catre obiectivele turistice reabilitate sau modernizate.

Din cele opt proiecte aflate in implementare pe acest Domeniu Major de Interventie la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, trei sunt ale Brailei. Este vorba de proiectul “O poarta spre patrimoniul cultural brailean – reabilitarea cladirii de patrimoniu din strada Ana Aslan, nr. 27 – 29” cu o valoare totala de 10.016.069,73 lei; Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” – un pol de dezvoltare a turismului cultural in judetul Braila cu o valoare totala de 21.261.861,99 lei si de “Conservarea si promovarea culturii traditionale locale pentru dezvoltarea turismului brailean. Reabilitarea cladirii din Piata Traian nr. 2”, un proiect cu o valoare totala de 3.903.951,33 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-