Published On: joi, Dec 2nd, 2010

Sarbatoare mare la Biserica “Sf. Nicolae”

Share This
Tags

Programul manifestarilor sarbatorilor de iarna face pasi repezi spre una dintre cele mai importante sarbatori, 6 Decembrie – Sf. Nicolae.
Maine dupa amiaza, de la ora 17.00, la Capela Sf. 40 de Mucenici, se va desfasura un program liturgic in organizarea Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, Asociatiei Hipoacuzicilor si Asociatiei Nevazatorilor din Braila. Pe 4 decembrie, de la ora 12.00 vor fi aduse moastele Sf. Nicolae la Penitenciarul Braila, iar dupa o ora incepe procesiunea “Calatori pe cararile sfintilor”, aducerea moastelor Sf. Ierarh Nicolae pe traseul biserica “Sf. Arhangheli” – biserica “Sf. Nicolae” din municipiul Braila.
Pe 5 decembrie la ora 18.00 va fi oficiata o slujba de priveghere inchinata Sf. Nicolae, iar pe 6 decembrie de la ora 09.00 la Biserica “Sf. Nicolae” va fi oficiata Sfanta Liturghie inchinata Sf. Nicolae, iar de la ora 10.00 vor fi facute vizite la caminele de batrani din oras si cel din Lacu Sarat, iar apoi vor fi impartite cele 1.000 de portii de sarmale de post brailenilor care au participat la slujba.
In plus, de la ora 12.30, Teatrul de Papusi “Carabus” prezinta unui numar de 150 de copii din municipiu un spectacol gratuit “Fat Frumos cel mofturos si un Zmeu intors pe dos”, iar de la ora 15.30 la Teatrul “Maria Filotti”, la Sala Mare, vor fi premiate 50 de familii care au implinit 50 de ani de casatorie.
De la ora 16.00 tot la Teatrul “Maria Filotti”, Primaria Municipiului Braila ofera un spectacol gratuit, persoanelor premiate, celor care poarta numele Sfantului Nicolae, precum si vastnicilor din cadrul Asociatiilor de Pensionari din Municipiu.
“Va fi slujba la biserica si le vom oferi brailenilor ca in fiecare an ceva de mancare. De aceasta data va fi vorba de sarmale si sa nu mai fie nici fum ca sa se supere unii ca e fum de la carnati. Sper ca 5, 6 decembrie sa deschida pentru braileni momentul sarbatorilor de iarna. Vom avea aprinse si luminile pe care incercam sa le finalizam zilele acestea, astfel incat sa marcam momentul acesta ca de fiecare data”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-