Published On: vin, Dec 3rd, 2010

Sanctiuni pentru cei care nu curata zapada de pe treptele blocului, din fata magazinelor si pentru soferii neglijenti

Share This
Tags

Municipalitatea face apel catre Asociatiile de Proprietari si administratorii societatilor comerciale din oras, sa indeparteze zapada de pe treptele scarilor de bloc si din fata magazinelor si sediilor societatilor comerciale, in momentul in care va ninge.
„Compartimentul de specialitate din cadrul Primariei a transmis adrese Asociaţiilor de Proprietari si administratorilor de societati comerciale in care le-a cerut sa aiba grija sa indeparteze si turturii care se formeaza pe burlanele blocurilor sau pe acoperisuri, in situatia in care va ninge. Vrem sa evitam astfel accidentele si sa nu se mai creeze situatii ca cele de anul trecut” a precizat primarul Aurel Simionescu.
Edilul sef a mai declarat ca Asociatiile de Proprietari si administratorii spatiilor comerciale care nu-si vor curata zapada si gheata de pe trotuarele si rigolele din fata blocurilor sau imobilelor respective sau a magazinelor risca amenzi intre 250 si 750 de lei. Sanctiunile sunt prevazute in Hotararea Consiliului Local Municipal Nr. 5/2003, modificata si completata prin HCLM 462/2004 si HCLM 213/2008.
De asemenea, in conformitate cu prevederile lit. F, alin. 1, lit. B, Cap. I, “necuratarea zapezii si ghetii imediat dupa depunere sau pana la ora 10.00 dimineata de pe trotuarele si rigolele din fata imobilelor” constituie contraventie si se sanctionează cu amenda. In conformitate cu articolul mentionat, zapada si gheata rezultata din curatare se depoziteaza la o distanta de 0,30 m de bordura carosabilului, iar in cazul poleiului, trotuarele vor fi presarate cu nisip sau rumegus.
Sanctiuni vor fi aplicate si daca autovehiculele nu au montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate atunci cand circula pe drumuri acoperite cu gheata sau polei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-