Published On: mar, Dec 14th, 2010

Politistii de frontiera au prins doi braileni care au dat la peste cu un dispozitiv electric

Share This
Tags

Ieri, la ora 14.00, la Trecerea bac Stanca, politistii de frontiera braileni au oprit pentru control, un autoturism marca Dacia, condus de catre cetateanul roman C. G., de 31 de ani, pasagerul fiind P. D., de 36 de ani. La control, politistii de frontiera au descoperit pe bacheta din spate un dispozitiv de pescuit electric, confectionat artizanal, o plasa de tip monofilament, iar in portbagajul masinii cantitatea de 164 de kg de peste: crap, stiuca si sanger, pentru care cei doi nu aveau documente de provenienta.
“Celor doua persoane depistate, ambele domiciliate in municipiul Braila, le-au fost fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru urmatoarele infractiuni: detinere si transport fara documente legale a pestelui, detinere a plaselor monofilament, precum si pentru detinerea aparatelor si dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare prevazute de art. 64, li. j si m din OUG 23/2008 si pedepsite de art. 65, alin. 2 din aceeasi ordonanta”, a declarat subinspector Mirela Bulgaru, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila.
Pestele gasit in masina a fost predat pentru valorificare unei societati comerciale de profil din municipiul Braila, plasa tip monofilament si dispozitivul electric fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor.
“Lucrarile penale vor fi inaintate, pentru solutionare, Parchetului de pe langa Judecatoria Braila”, a mai spus Mirela Bulgaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-