Published On: lun, Dec 6th, 2010

Mii de braileni s-au inchinat la moastele Sfantului Nicolae

Share This
Tags

Inca de la prima ora a diminetii Biserica “Sf. Nicolae” din Braila a fost luata cu asalt de mii de credinciosi veniti fie la Sfanta Liturghie inchinata Sf. Nicolae, fie sa se inchine la moastele din fata bisericii. Oamenii s-au asezat la rand la moaste, coloana intinzandu-se pana la strada Campiniu. Coada a fost si la traditionalele sarmale care s-au dat dupa slujba.
In ciuda frigului de afara brailenii au stat ore intregi in picioare la slujba, dar si la rand pentru a se inchina la Sfintele moaste si pentru a primi sfantul mir. Cei care au rezistat cu stoicism pana dupa ora 13.00 cand au inceput sa fie date portiile de sarmale au fost incantati.

“Sunt mult mai bune sarmalele acestea de post decat cele de acasa. Sunt mai bune pentru ca sunt citite de preot. Vin in fiecare an aici, ma rog la Sf. Nicolae si ma ajuta”, ne-a spus una dintre enoriasele care au asistat la slujba.
Cele aproximativ 1.000 de portii de sarmale de post au fost pe placul celor prezenti la slujba, iar ceaiul i-a mai incalzit.
Nici cei mici nu au fost uitati, asta pentru ca au primit pungi cu cadouri de Mos Nicolae in biserica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-