Published On: joi, Dec 16th, 2010

Mamicile din Braila nu recurg la cezariana de urgenta pentru a avea doi ani concediu pentru cresterea copilului

Share This
Tags

Desi Guvernul a decis sa reduca numarul de luni in ceea ce priveste plata indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la doi ani, mamicile au gasit solutii sa pacaleasca sistemul. Daca in unele judete mai multe femei au decis sa nasca prin cezariana pana la sfarsitul acestui an tocmai pentru a prinde legislatia actuala, respectiv doi ani platiti de indemnizatie pentru cresterea copilului, brailencele nu au recurs la acest gest extrem.

Pana acum la Maternitatea din Braila nu a fost depusa nicio solicitare in acest sens. Anuntul a fost facut de directorul medical al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Braila, Mihaela Vasile.
“Nu a existat nicio solicitare de operatie de cezariana inainte de 31 decembrie pentru a prinde actuala legislatie privind indemnizatiile mamelor. Deocamdata nu avem astfel de solicitari si nici nu cred ca vom putea raspunde acestor solicitari pentru ca politica spitalului este de a fi in sprijinul pacientului, adica al viitorului copil, mai mult decat in beneficiul mamei”, a declarat directorul medical care a adaugat ca operatiile de cezariana se fac atunci cand starea de sanatate impune acest lucru.
In primele 10 luni ale anului la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila au fost efectuate aproximativ 900 de operatii de cezariana.

Comentarii

comentariu

About the Author

-