Published On: joi, Dec 23rd, 2010

Lipsa personalului si alocatia mica de hrana nu afecteaza activitatea de la Spitalul de Pneumoftiziologie

Share This
Tags

Desi se confrunta cu o organigrama usor subdimensionata, Spitalul de Pneumoftiziologie reuseste sa faca fata provocarilor cu mult efort si munca.
“Avem o structura de personal destul de redusa, chiar usor subdimensionata la anumite capitole. Fata de un numar normat de 22 de medici acum avem 12, fata de un numar normat de asistente de 99 avem acum doar 76. Important este ca am reusit sa distribuim acest personal de asa maniera incat sa putem acoperi serviciile, turele, fara sa fie probleme”, a declarat managerul Stefan Sinpetru.
Chiar si in aceste conditii unitatea medicala va incheia anul fara datorii la furnizori si cu provizii de hrana in camara.
“Spitalul are o datorie acum de 200.000 de lei, bani datorati in interiorul termenului de scadenta. Urmeaza sa primim de la Casa de Asigurari de Sanatate o suma de aproximativ 500.000 de lei. In principiu contam pe faptul ca nu vom intra in 2011 cu sume datorate catre furnizorii nostri. Probabil pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi realizate procedurile de achizitii a rezervelor de hrana pentru perioada iernii, in special conserve. Aici as avea o obiectie. Ultimul act normativ dateaza din mai 2008. Intre timp a existat inflatia, s-a introdus majorarea TVA si am ajuns in situatia in care pentru bolnavii de pneumo sa asiguram 3 mese pe zi din 7 lei si nu este foarte simplu. Am reusit sa asiguram hrana pacientilor, dar asta presupune niste eforturi foarte serioase”, a mai spus managerul care a adaugat ca folosind propria bucatarie, serviciu care nu a fost externalizat, s-au putut incadra in suma cu pricina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-