Published On: Soare, Dec 5th, 2010

Linie telefonica gratuita pentru reclamatiile pacientilor spitalelor brailene si salarii de 1.000 euro pentru medici

Share This
Tags

* Aceasta este dorinta presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu * Seful CJ vrea ca astfel sa stie care sunt angajatii din sistemul sanitar care isi merita salariile si care sunt problemele cu care se confrunta brailenii ajunsi pe patul de spital

Problemele cu care se confrunta sistemul medical sunt multe si marunte, iar reclamatiile curg garla. Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila, crede ca prin infiintarea unei linii telefonice gratuite pentru reclamatii o parte dintre aceste probleme vor fi rezolvate.

“Cei care nu isi dau numele si adresa exacta ii stergem din baza de date. Trebuie sa ofere informatii exacte. Va fi un chestionar gratuit, suportam noi cheltuielile, dar vom limita convorbirea telefonica ca sa nu avem pe cineva care sa tina ocupata linia doua ore. Trebuie sa ne spuna data, medicul si asistentele care l-au ingrijit, problema si boala pentru care a fost internat, numele si adresa. Asa vom putea evalua serviciile medicale si doctorul care l-a tratat”, a declarat presedintele CJ Braila.

In plus, acesta a precizat ca medicii trebuie platiti diferentiat, in functie de performanta si de modul in care interactioneaza cu pacientii, asta pentru ca sunt sectii care stau foarte rau in ceea ce priveste serviciile oferite.

“Este important sa se stie pe fiecare sectie in parte cate cazuri au fost rezolvate. Cel mai rau sta Oftalmologia care are 0,6 – 0,7, sa spunem ca la nivel national cam acesta este, dar indicele spitalului este de 1,44. Cand am preluat noi spitalul avea 1,04 in 9 iulie 2010 si a crescut. Asta denota ca ei nu completau corect fisele, punea o asistenta si aia completa cata mintea avea. Pe fiecare sectie in parte vom face lunar acesti indicatori, sa fie discutati in consiliul lor astfel incat sa fie bine. Unii medici au 2,5 si primesc acelasi salariu cu unul care munceste si nu este corect. Inclusiv in contractul de munca vom trece asta. I-am cerut secretarului de stat din Ministerul Sanatatii cand a fost la Braila ca salariile personalului medical sa ramana la latitudinea noastra. Consider ca medicii trebuie sa aiba salariu cel putin de 1.000 de euro pe luna”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-