Published On: joi, Dec 16th, 2010

Investitii de 6,5 milioane de euro la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie

Share This
Tags

* Banii vor veni prin Banca Mondiala, iar lucrarea vizeaza un amplu proces de modernizare, astfel incat mai multe sectii isi vor reduce numarul de paturi

Noul manager al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Braila, Radu Dutu a declarat, astazi, ca spitalul pe care il conduce sta bine din punct de vedere economic si ca va termina anul fara restante financiare.

“Avem ceva datorii 900.000 lei catre diversi furnizori, iar 280.000 lei sunt datorii peste termen. Din cele 280.000 din ceea ce primim de la Casa de Asigurari de Sanatate vom achita in urmatoarele zile 210.000. Practic ramane o datorie neacoperita de 70.000 lei. Noi insa mai avem de primit de la Casa o suma de 245.000 care va intra in a doua parte a lunii decembrie, astfel incat vom fi acoperiti, nu incheiem anul cu datorii peste termen la furnizori. In acelasi timp mai avem de primit si regularizare, constand in servicii facute de la inceputul anului pana pe 20 decembrie. Sunt termene prevazute in normele de aplicare ale contractului cadru. In unele luni s-au facut mai multe externari, in altele mai putine. Casa in timpul lunii deconteaza doar in limita contractului, iar acum face aceasta echilibrare, urmand sa mai vina 230.000 lei. Suntem acoperiti in totalitatea, iar cu banii din luna decembrie putem achita salariile la 15 ianuarie si platile care vor veni in continuare pentru furnizori”, a declarat Radu Dutu.

20 de pensionari

Ponderea cheltuielilor de personal pentru anul viitor trebuie sa fie intr-un procent de 70 % din cheltuielile spitalului. La ora actuala Maternitatea are o pondere de 72 % si trebuie sa reduca aceste doua procente.

“Se pot reduce prin faptul ca la preluarea de catre Consiliul Judetean s-a discutat in Consiliul de Administratie al spitalului efectuarea unor disponibilizari de personal. Astfel am disponibilizat 20 de persoane, insa pe cale naturala, nu au fost trimisi in somaj sau lasati fara un loc de munca a fost vorba de pensionari, unele la cerere. Cei 2 % se pot acoperi tocmai prin aceste reduceri. In felul acesta speram ca anul viitor daca situatia economica este la fel ca in acest an si fondurile vor fi la fel, sa ne incadram in procentul de 70 %”, a mai spus managerul unitatii spitalicesti.

Investitii de ultima ora

In ceea ce priveste modernizarile, managerul anunta ca anul viitor in unitatea de la Braila vor fi investiti 6,5 milioane de euro.

“Zilele trecute a inceput sa vina aparatura necesara, iar anul viitor trebuie sa inceapa lucrarile la un proiect mai mare din fonduri de la Banca Mondiala, axat pe mama si copil. Aceste fonduri sunt de 6,5 milioane de euro, o suma importanta. Noi avem in acest moment in spital sistem pentru mama si copil, saloane cu doua paturi sau chiar un pat, iar mama este langa copil, cu grupuri sanitare. In perioada urmatoare aceste modernizari si compartimentari vor continua si pe alte sectii putand sa avem si la Ginecologie saloane cu mai putine paturi, dar in special partea de obstetrica si neonatologie, dar si la ATI vor fi dotate cu aparatura chiar de ultima generatie, plus modernizari care cuprind tot. Proiectul incepe anul viitor si are o durata de doi ani”, a punctat managerul, care a tinut sa precizeze ca salariile personalului sanitar au fost platite si ca banii au intrat pe card inca de ieri, 15 decembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-