Published On: vin, Dec 3rd, 2010

Gheorghe Bunea Stancu despre Spitalul Judetean: “Suntem pe drumul cel bun”

Share This
Tags

* Astazi are loc concursul pentru postul de manager la Spitalul Judetean de Urgenta Braila * Seful Consiliului Judetean sustine ca acesta se va desfasura in cele mai bune conditii * In ciuda faptului ca anul viitor bugetul sanatatii este mai mic, investiile in cea mai mare unitate medicale din Braila continua

Concursul pentru postul de manager de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila se va desfasura in cele mai bune conditii, cuvantul de ordine fiind “corectitudine”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila. Acesta spune ca a fost la spital in urma cu cateva zile si stie ca a fost o contestatie, dar nu a dorit sa afle amanuntele convins fiind de faptul ca lucrurile se desfasoara asa cum este normal.
“Am fost la spital acum vreo doua zile si am aflat ca a fost o contestatie si incercau sa o rezolve. Nu am intrat in amanunte, nu vreau sa discut lucrurile astea, vreau sa fie totul corect, sa fie lucrurile bune. La Spitalul Judetean sigur ca cel care este interimar are o sansa in plus fata de ceilalti, dar asta este legea si nu avem ce face. In mod normal ar trebui toti sa plece cu sanse egale”, a spus seful CJ.
In plus, acesta a dezvaluit faptul ca anul viitor va continua seria investiiilor in aceasta unitate sanitara si va incerca sa aduca spitalul cat mai aproape ca dotare si personal medical de nevoile actuale.
“Am avut o discutie mai lunga cu partea de chirurgi, dar inainte am vorbit cu colegii mei. Pana pe data de 10 au obligatia sa imi propuna ideile de investitii pentru 2011 avand in vedere banii pe care-i avem si care pot fi impartiti. Incercam ca pana in martie daca ne ajuta Dumnezeu sa avem 3 – 4 sali de operatii, raman doar peretii acolo, iar restul se schimba – instrumentar medical, lampa, masa de operatii, aparatura de specialitate. Suntem pe drumul cel bun cu Spitalul Judetean. Am reusit sa facem primele plati adevarate, lunile iulie si august. Au venit o parte din furnizori, destul de optimisti, pentru ca dupa o lunga perioada de timp s-a reusit ceva, sa intram in plati efective. Mai sunt cateva probleme. S-a semnat si cu Casa de Sanatate lunile noiembrie si decembrie, sunt aproape de 90 de miliarde de lei vechi pentru doua luni, insuficienti pentru Spitalul Judetean care are nevoie de 120 de miliarde de lei vechi. Zic eu ca si climatul s-a schimbat”, a mai spus Gheorghe Bunea Stancu care a adaugat ca anul 2011 va fi un an mai prost decat anul acesta, mai ales ca anul viitor bugetul este mai mic cu 60 %.

Comentarii

comentariu

About the Author

-