Published On: Soare, Dec 19th, 2010

Gheorghe Bunea Stancu despre Spitalul Judetean Braila: “Nu stam pe roze, dar functionam la avarie”

Share This
Tags

Spitalele brailene au ajuns la sfarsitul acestui an sa echilibreze balanta datoriilor catre furnizori. Practic s-a reusit plata a tot ce era scadent si acum sunt asteptati alti bani de la Casa de Asigurari de Sanatate. Situatia s-a schimbat radical si la Spitalul Judetean de Urgenta Braila unde a fost semnat contractul si pentru luna decembrie, in valoare de 61 de miliarde lei vechi.

“Nu stam pe roze, dar functionam la avarie cum se spune, pe linia de plutire. Masurile care s-au luat si se vor lua in continuare dau semne ca mergem pe drumul cel bun. Daca s-a ajuns sa ne gandim sa cumparam paturi din banii spitalului este bine”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila.

In plus, acesta a declarat ca intentioneaza ca in 2011, spre sfarsitul anului sa aduca primii doctori din afara Brailei, din tara si strainatate pe colaborari cu universitati diferite.

“Este pacat ca Braila nu are facultate de stat. Din pacate nu am putut sa trecem Braila pe harta universitatilor de stat, noi ne-am pregatit cu mai multe locatii. Era o treaba foarte buna, asa va trebui sa vedem cum vom rezolva aceasta problema. Probabil ca vom ajunge la medici din afara Romaniei foarte curand. Mi-a spus directorul medical ca o parte dintre cei care plecasera de la Spitalul Judetean in strainatate se intorc inapoi. Daca am avea posibilitatea sa aplicam o alta grila de salarizare, in special doctorilor, probabil ca am opri acest exod al celor care pleaca din Romania in strainatate. Eu nu as mai aplica acel sistem aproape comunist de salarizare, ci as merge pe varianta sa-i platim dupa valoarea fiecaruia, sa fie platit dupa ceea ce aduce in spital”, a mai spus acesta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-