Published On: lun, Dec 27th, 2010

Dupa pensionari anticipate urmeaza disponibilizari individuale la Spitalul Judetean de Urgenta Braila

Share This
Tags

Noul an vine cu disponibilizari pentru o parte dintre angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Braila. In ciuda economiei facute cu reducerea numarului de angajati, pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul normal trebuie sa mai dispara cateva zeci de persoane din schema de personal. Primii vizati sunt angajatii de la TESA administrativ, dar si o parte dintre infirmiere. Totusi acestea din urma mai au o sansa daca accepta sa lucreze pe posturi de ingrijitoare.

Numarul angajatilor care urmeaza sa ramana fara un loc de munca se poate reduce si prin iesirea la pensie anticipat a unora dintre acestia.
Astfel, potrivit normativelor aflate in vigoare pentru Spitalul Judetean de Urgenta Braila se prevede un numar de 53 de angajati TESA fata de 128 cati au fost pana acum. Prima transa de 28 de angajati care au intrat in somaj va fi urmata de alte transe de cate 28. Nici infirmierele nu pot sta linistite asta pentru ca o parte dintre ele ori trec pe posturi de  ingrijitoare, ori intra in somaj.
“Comisia paritara a stabilit un numar de 1.486 de persoane. Urmeaza o serie de disponibilizari, dar vorbim de concedieri individuale. Au fost 28 de persoane de pe TESA administrativ si tot din aceasta zona urmeaza o alta serie de disponibilizari. La ora actuala, comisia paritara analizeaza trecerea de pe posturi de infirmiere pe posturi de ingrijitoare. Avem mai multe infirmiere, iar la ingrijitoare un deficit. Singurul lucru pe care il putem oferi este aceasta trecere, daca persoana de pe postul de infirmiera accepta pozitia de ingrijitoare”, a spus Rodica Sin, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-