Published On: mie, Dec 29th, 2010

Copilul abandonat de Sfantul Stefan in scara unui bloc poate ajunge la un asistent maternal oricand

Share This
Tags

Bebelusul abandonat de Sfantul Stefan in scara unui bloc din Braila este in acest moment la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila. Atunci cand medicii vor decide ca starea sa de sanatate este foarte buna el va ajunge la un asistent maternal. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila a identificat un asistent maternal care  poate prelua copilul in orice moment.
Angajatii de la Protectia Copilului Braila incearca sa identifice mama si familia extinsa a micutului si sa vada daca se poate realiza reintegrarea sa in familie. Daca mama se va prezenta la spital si va dori sa preia copilul, asa cum s-a intamplat in cazul femeii care isi abandonase copilul la usa unui apartament in august 2010, femeia va da socoteala politistilor pentru gestul sau si va trebui sa demonstreze ca este capabila sa aiba grija de micut.
Reamintim ca un bebelus de numai patru zile a fost abandonat in scara unui bloc de pe Bulevardul Dorobantilor. Micutul a fost descoperit de o fata de 17 ani care sta in acel bloc si care a sunat imediat la numarul unic de urgenta 112 alertand autoritatile. Apelul a venit in dupa amiaza zilei de Sfantul Stefan, iar medicii de la ambulanta s-au grabit sa-l preia si sa-l duca la Pediatrie. Personalul medical a constatat ca micutul era ingrijit, cu o stare generala buna, dar fiind nascut prematur si avand o greutate de numai 2.200 a fost bagat la incubator. Asistentele au descoperit ca baietelul avea buricul prins cu pense baby clamp pe care au identificat-o ca fiind a unui spital din Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-