Published On: lun, Dec 20th, 2010

Contractele de inchiriere de la Administratia Pietelor si Targurilor starnesc discutii in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal

Share This
Tags

* Vasile Varga a dat tonul discutiilor legate de prelungirea contractelor incheiate pentru spatii si terenuri care expira la sfarsitul acestui an, nemultumit de faptul ca termenul limita 31 martie 2011 a fost inlocuit cu o perioada nedefinita * In cele din urma consilierii locali municipali au aprobat tarifele percepute de catre SC “Administratia Pietelor si Targurilor” SA Braila

In aceasta dimineata consilierii locali municipali s-au reunit pentru ultima sedinta din acest an. Pe ordinea de zi a fost si proiectul care a vizat aprobarea tarifelor percepute de catre SC “Administratia Pietelor si Targurilor” SA Braila pentru serviciile publice prestate incepand cu data de 1 ianuarie 2011. Spiritele s-au incins cand Vasile Varga, consilier local municipal a cerut clarificarea unei sintagme “in conditiile legii” pe care a catalogat-o drept ascunsa si vaga.
“Ce inseamna prelungirea aceasta in conditiile legii? Ce ascunde aceasta prevedere? Ori ramane asa cum a fost initial cu termen pana pe 31 martie sau cat era, ori noi nu votam”, a sustinut Vasile Varga.
In replica primarul Aurel Simionescu a declarat: “Nu stiu daca sunteti informat, dar am vorbit despre acest lucru. Exista un numar de persoane care au contracte definitive si unele pe termen. Atunci am discutat ca ele sa fie realizate de catre societatea comerciala intr-un mod centralizat. Exista o anumita procedura care trebuie urmata si nu stim daca se vor incadra in termenul respectiv, de aici formalitatea aceasta”.
Nemultumit de raspunsul edilului sef, consilierul Vasile Varga a adaugat: “Sunt informat sa stiti. Asa cum a fost initial este bine. “Pana la” este termenul folosit initial. Cred ca procedeul folosit initial este mai bun. Mi se pare corecta si pertinenta observatia articolului 2, fara sintagma “in conditiile legii”".
Dupa alte cateva discutii si dupa interventia directorului de la Piete care a declarat ca in maxim 60 de zile este gata cu cele aproximativ 300 de contracte, pentru ca mai apoi sa sustina ca perioada poate fi depasita si sa se ajunga la 70 de zile, primarul a recunoscut ca varianta lui Vasile Varga este mai buna decat cea propusa de el si a modificat proiectul astfel: contractele incheiate pentru spatii si terenuri care au termen de expirarea la data de 31 decembrie 2010 sa isi prelungeasca valabilitatea prin act aditional pana la data de 31 martie 2011. In eventualitatea in care data va fi depasita se va relua discutia in cadrul Consiliului Local Municipal.
Proiectul a fost aprobat de consilierii locali municipali, iar tarifele pentru anul 2011 pot fi vizualizate in tabele alaturate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-