Published On: mie, Dec 15th, 2010

Consilierii locali municipali au decis: Rectificarea bugetului local al Municipiului Braila, pe anul 2010

Share This
Tags

* In aceasta dimineata a avut loc sedinta de indata a Consiliului Local Municipal (CLM), pe ordinea de zi fiind sapte puncte * Printre acestea s-a numarat si rectificarea bugetului local al Municipiului Braila la care cativa consilieri locali municipali au luat cuvantul sustinand ca punctul ar trebui scos de pe ordinea de zi si readus pe lista, luni, cu ocazia sedintei lunare a CLM, motivat de faptul ca nu au avut proiectul la mapa pentru studiu * Practic, consilierul de la care a pornit discutia a fost Daniel Mitrofan

Punctul a ramas pe ordinea de zi dupa ce Stoica Anghelescu a dat cateva explicatii consilierilor.

“Guvernul Romaniei, avand in vedere executia bugetara derulata pe parcursul a noua luni, precum si asigurarea fondurilor necesare unor ordonatori principali de credite, in vederea desfasurarii in conditii normale a activitatii acestora pana la sfarsitul anului bugetar, a procedat la emiterea Ordonantei de Urgenta nr. 103/2010, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2010. Potrivit acestei reglementari, Municipiului Braila i s-a repartizat suma de 2.701 mii lei din care 2.393 mii lei sume defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor descentralizate de la nivelul comunelor, oraselor si municipiilor, 85 mii lei sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale si 223 mii lei sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Au fost analizate si corectate si celelalte resurse financiare locale, precum si transferurile de la bugetul de stat catre bugetele locale, dar si Fondul European de Deazvoltare Regionala”, a declarat Stoica Anghelescu, care a adaugat ca astfel la nivelul bugetului local, in urma acestor modificari, se diminueaza cu suma de 12.141,82 mii lei.
In plus, Stoica Anghelescu a declarat ca urgenta acestei hotarari este in stransa legatura cu faptul ca pe 20 decembrie au loc retrageri de credite bugetare. In consecinta, consilierii locali municipali si-au dat acordul fara alte comentarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-