Published On: sâm, Dec 4th, 2010

Consilierii judeteni PDL s-au abtinut de la votul care viza acordarea de suplimente salariale angajatilor CJ Braila

Share This
Tags

La ultima sedinta a Consiliului Judetean (CJ), unul dintre punctele de pe ordinea de zi a vizat acordarea de suplimente salariale functionarilor publici din aparatul de specialitate al CJ Braila conform prevederilor Legii 330/2009.

La vot, surpriza, singurii care s-au abtinut au fost consilierii judeteni din partea PDL Braila, care nu au dorit sa comenteze proiectul de hotarare, fapt care l-a facut pe seful CJ, Gheorghe Bunea Stancu sa declare : “Va reamintesc ca acesti salariati au pierdut mult din salarii. Nu inteleg de ce va impotriviti. Au ajuns unii de la 24 de milioane de lei vechi la 12 milioane de lei vechi”.

Cea mai mare suma ajunge la secretarul judetului, Nicu Filoti, respectiv 395 de lei, iar cea mai mica este de numai doi lei. Culmea este ca sunt si angajati care nu primesc niciun leu.

Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a adus o serie de modificari in ceea ce priveste modul de calcul al salariilor personalului din institutiile publice, iar angajatii din aparatul de specialitate al CJ, care beneficiau de sporuri si drepturi de natura salariala stabilite prin acte de negociere colectiva, au pierdut aceste drepturi, iar veniturile s-au micsorat.

Potrivit legii, la propunerea presedintelui CJ, se pot acorda suplimente salariale, egale cu pana la diferenta intre salariul de baza prevazut pentru functiile publice de stat si salariul de baza prevazut pentru functiile publice locale.  Cu toate acestea, suplimentele salariale nu sunt considerate drepturi castigate si se acorda in limita fondurilor disponibile in bugetul local.

“Veniturile proprii luate in calcul la nivelul trimestrului III al anului 2010 s-au constituit din impozite si taxe si alte venituri si cota de 13 % din impozitul pe venit, incluzandu-se cotele defalcate pentru echilibrarea bugetului judetean. Astfel, incasarile realizate la categoriile de venituri mentionate au fost de 19.646.934 lei, iar executia cheltuielilor de personal a fost de 4.454.039 lei, rezultand ca este indeplinita conditia stipulata in actul normativ. Valoarea suplimentelor salariale pentru aparatul de specialitate al CJ Braila se ridica la 12.904 lei/luna. Avand in vedere faptul ca, pana la sfarsitul anului 2010, se mai platesc doar salariile lunii noiembrie, aceste suplimente salariale se vor acorda pentru luna noiembrie”, se arata in raportul anexat proiectului de hotarare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-