Published On: lun, Dec 6th, 2010

Concediul maternal ramane de doi ani, iar indemnizatia minima de 600 de lei

Share This
Tags

Coalitia de guvernamant a hotarat, in sedinta de duminica seara, de la Palatul Victoria, pastrarea concediului maternal la doi ani si indemnizatia minima de 600 de lei. Luni, Guvernul va lua decizia finala si asupra cuantumului indemnizatiei maximale. O sursa de finantare ar putea fi taxa pe averile mari. Mamele vor putea sta acasa doi ani cu copilul.
Surse participante la discutia Coalitiei de duminica seara au  declarat, ca s-a discutat si despre “Taxa de solidaritate” pe averile mari ca fiind o posibila sursa financiara pentru indemnizatia mamelor. Cu toate acestea, nu toti liderii Coalitiei au fost de acord cu aceasta propunere, pe motiv ca “Taxa de solidaritate” este o propunere legislativa, si nu un act normativ intrat in vigoare.

Pana la aceasta decizie au fost vehiculate cinci variante legate de reducerea duratei concediului maternal si a indemnizatiei pentru cresterea copilului. Ministerul Muncii a propus reducerea perioadei de concediu de crestere a copilului la 12 luni si acordarea unui stimulent lunar de 500 de lei, incepand cu luna a saptea pana la implinirea perioadei de 24 de luni, daca mamele se intorc mai devreme la serviciu. In timp ce PDL a declarat ca il sustine pe ministrul Muncii in demersul sau, UDMR  si UNPR au afirmat ca nu sustin masura de reducere a concediului maternal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-